Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Abolim les armes nuclears

La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears – ICAN (en les sigles en anglès), és una coalició global d’ONG que, amb el suport ciutadà, vol pressionar i convèncer els governs perquè iniciïn i donin suport a les negociacions per un Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears.

Des de FundiPau, conscients del perill que implicaria per a la humanitat la detonació d’una sola de les armes nuclears que hi ha al planeta, hem decidit implicar-nos en aquesta iniciativa.

Visita la nostra web: www.fundipau.org/nuclears

Díptic de la campanya

La campanya s’adreça a tots els Estats, organitzacions internacionals, entitats de la societat civil i altres actors perquè:

  • Reconeguin que qualsevol ús d’armes nuclears causaria un dany ambiental i humanitari catastròfic.
  • Reconeguin que hi ha un imperatiu humanitari universal per prohibir les armes nuclears, fins i tot en el cas dels Estats que no en posseeixen.
  • Reconeguin que els Estats que tenen armes nuclears tenen l’obligació d’eliminar completament aquest armament.
  • Prenguin mesures immediates per donar suport a un procés multilateral de negociacions per a un Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears.

La campanya aplega organitzacions de caire humanitari, de Drets Humans, de medi ambient de pau i de desenvolupament de més de 60 països, entre les quals FundiPau, per aprofitar la oportunitat històrica de prohibir i eliminar les armes nuclears. Personalitats com Desmond Tutu, el Dalai Lama, Yoko Ono i la Premi Nobel de la Pau Jody Williams donen el seu suport a la campanya.

Descarrega’t la publicació d’ICAN, traduïda per FundiPau, Catàstrofe humanitària. El document posa de manifest les greus i irreversibles conseqüències humanitàries i ecològiques que suposaria l’explosió d’una sola arma nuclear. I n’hi ha 17.000 d’actives al planeta.

Més informació:

www.fundipau.org/nuclears

www.icanw.org

goodbyenuk.es