Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
27 Febrer 2006

Declaració sobre el Castell de Montjuïc

Les organitzacions per la pau sotasignats, davant les darreres declaracions del Ministre de Defensa sobre el Castell de Montjuïc i del President del Govern, sobre la creació d’un Centre per la Pau a Madrid, considerem que:

1. El Castell de Montjuïc ha de ser retornat a la ciutat de Barcelona sense cap altra condició que la de complir la paraula donada pel president del Govern, José-Luís Rodríguez Zapatero.

2. Les organitzacions ciutadanes catalanes, juntament amb el Govern Català i les administracions municipals implicades, són les que han de decidir els continguts i la ubicació d’un possible Centre per la Pau a Catalunya (Castell de Sant Ferran de Figueres, Castell de Monjuiïc…).

3. Considerem magnífic que altres ciutats, com Madrid, i altres Governs, com l’espanyol, també vulguin crear un Centre per la Pau, sempre que això no signifiqui el bloqueig d’iniciatives semblants a Catalunya.

Demanem a la ciutadania catalana, i en especial a la de Barcelona, al Govern català i a les institucions municipals implicades, que reclamin un retorn immediat i sense condicions del Castell de Montjuïc i a treballar conjuntament per decidir els continguts i la ubicació adequada d’un Centre per la Pau a Catalunya.

Barcelona 24 de febrer de 2006

 

Primeres entitats signants:

Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura (ACAT)
Amics de la UNESCO de Girona
Fundació per la Pau
Justícia i Pau
Moviment de Solidaritat Internacional (ISM) – Catalunya
Moviment per la Pau
Nova CIS – Forces de Pau Noviolentes
Servei d’Informació i Objecció Fiscal (SIOF)
Un altre món és possible – Sabadell
Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat del Vallès
Vallirana per la Pau