Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Cicle ‘Defensores dels Drets Humans’

Información en castellano

En els darrers anys, hem vist com els drets humans experimenten una regressió preocupant arreu del món: retallades en drets i llibertats, conflictes enquistats, dictadures, repressió, racisme, etc. Però també hi ha un gran nombre de persones i col·lectius que denuncien aquesta situació i treballen per canviar-la.

I és aquí on volem posar l’accent, en el testimoni directe d’aquelles dones implicades en la creació de nous espais de llibertat, justícia i dignitat. Volem conèixer, de primera mà, activistes que denuncien les vulneracions de drets humans que es pateixen als seus països i que, amb la seva tasca, defensen drets i llibertats fonamentals.

Per conèixer de primera mà la situació en aquests països i les iniciatives de la societat civil organitzada us proposem una conversa amb tres defensores i activistes dels drets humans a Colòmbia, Síria i Algèria.

Colòmbia: 29 de gener de 2020. Conversa de Milena Florez, colombiana, vicepresidenta del moviment Ríos Vivos de Colòmbia, i Isabel Galí, periodista d’Internacional de TV3. Presentació: Joana Galindo, membre del patronat de FundiPau. 

Síria: 26 de febrer de 2020. Conversa de Nour Salameh, siriana, activista pels drets humans, traductora i professora del màster d’Estudis Àrabs Contemporanis de la UAB, i Lurdes Vidal, directora de l’Àrea del Món Àrab de l’IEMed. Presentació: Carme Suñé, vicepresidenta de FundiPau.

Afganistan: 9 de setembre de 2020 (inicialment prevista pel 18 de març) . Conversa de Nadia Ghulam, afganesa, activista pels drets humans i escriptora, i Mònica Bernabé, cap d’Internacional del Diari Ara. Presentació: Lourdes Vergés, responsable de comunicació de FundiPau.

Aquest projecte compta amb el suport de la Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.