Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
29 Juny 2009

Memorial Joan Gomis, fins el 13 de juliol

Aquesta és la data màxima en què s’admetran els treballs per al IV Premi de periodisme Joan Gomis. Convocat per Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, la Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau i les revistes Foc Nou i El Ciervo, el premi reconeix els millors treballs periodístics sobre persones, col·lectius o institucions o col•lectius que treballin a favor de la pau i els drets humans i per l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats Nord-Sur.

NOTA DE PREMSA – 29 de juny de 2009

IV Premi de periodisme Joan Gomis

Termini d’admissió per al concurs periodístic

La quarta edició del premi Memorial Joan Gomis, convocat per Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau i les revistes Foc Nou i El Ciervo, estableix com a termini d’admissió el 13 de juliol de 2009. El concurs vol mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis, i el seu exemple de compromís i treball en favor de la pau, els drets humans, l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats Nord-Sud.

El Memorial reconeix les obres periodístiques en català i castellà que tractin sobre persones, institucions o col·lectius que destaquin pel seu compromís a favor de la pau, els drets humans, l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats Nord-Sur. Les distincions es lliuraran en dues modalitats.

La primera és la d’obres inèdites que han de fer referència a persones, institucions o col·lectius que lluitin contra les desigualtats Nord-Sud, es podran presentar textos periodístics de qualsevol gènere que no hagin sigut publicats i amb una extensió no superior a les 2.000 paraules. Es lliurarà un premi de 2.000 euros i l’obra premiada es publicarà a les revistes El Ciervo i Foc Nou. A la segona modalitat, es premiarà amb 1.000 euros una obra periodística publicada per qualsevol mitjà, escrit o audiovisual, emesa a partir del 30 de juny de 2008 i es reconeixerà als autors de l’obra i a les institucions de les que tracti l’obra. La data límit d’admissió d’originals i candidatures en ambdues modalitats finalitza el 13 de juliol de 2009.

Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927- 29 de setembre de 2001) va ser president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. També va presidir Justícia i Pau d’Espanya, la Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau. Va participar en diverses missions de drets humans a Amèrica, Àsia i Àfrica. També va ser director de l’ICESB. El 1951 va ser un dels fundadors de la revista El Ciervo i va ser-ne subdirector fins el 1971. Va col·laborar en diversos mitjans de comunicació i va publicar llibres com Un jueu a Natzaret, Leon Rugiente, Desitjada Sumatra, La lluita pels drets humans i les Memòries cíviques. També va dedicar-se a la il·lustració gràfica i a la pintura. Entre altres distincions va rebre els premis Carles Cardó i Francesc Eiximenis de narrativa, el Serra i Moret d’assaig, i el Memorial Joan XXIII per la seva tasca a favor de la pau.

Per a més informació, podeu trucar al 93.200.51.45 i preguntar per la Lucia Montobbio, o bé escriure a info@elciervo.es