Recta final en les negociacions per prohibir les armes nuclears

Recta final en les negociacions per prohibir les armes nuclears

Divendres acabaran les sessions de negociació a la seu de les Nacions Unides a Nova York, on representants de més de 140 països estan treballant en el tractat que ha de servir per prohibir les armes nuclears i avançar cap a la seva eliminació.

Aquest és el darrer esborrany que s’ha publicat.

El text prohibeix categòricament les armes nuclears, proporciona una via als estats amb aquest armament per adherir-s’hi i destruir els seus arsenals nuclears, i inclou una clàusula per a l’assistència a les víctimes i la recuperació ambiental.

Tot i que queden alguns detalls per acabar de discutir i les negociacions finals encara podrien canviar algues clàusules, aquest text fa tenir esperança en què els governs seran capaços d’adoptar un tractat robust i fort el divendres 7 de juliol.