Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Situació política a Catalunya i procés sobiranista

Com a entitat promotora d’una cultura de pau, formada per moltes persones amb diferents opcions ideològiques, és obvi que no ens toca definir-nos sobre el model polític concret del nostre país.

Però això no vol dir que siguem indiferents i passius davant la situació política que es viu a casa nostra arran del procés sobiranista.

Com a entitat, sempre hem defensat el dret a l’autodeterminació, com a forma civilitzada i democràtica d’abordar quin ha de ser el futur polític concret del país.

Treballem, també, per garantir la convivència i la tolerància al si d’una societat lògicament diversa i hem promogut i participat en espais de diàleg i trobada fora dels focus mediàtics.

Hem promogut, també, una reflexió crítica sobre els models de seguretat arran dels espais de debat creats al nostre país sobre la possible constitució d’un Estat català. I hem promogut i acompanyat les mobilitzacions populars per tal que fossin clarament no-violentes i pacífiques.

Finalment, en tant que entitat defensora de la pau i dels drets humans, ens hem implicat en la denúncia de la repressió i la limitació de drets i llibertats que darrerament s’està patint (exigint l’alliberament dels membres del Govern i els presidents de les entitats sobiranistes presos) i hem treballat a favor d’opcions de diàleg que passin pel reconeixement del conflicte i que cerquin solucions polítiques en lloc de repressives.

Podeu consultar aquests posicionaments fets públic com a entitat:

9 d’octubre de 2014, El dret a decidir i Catalunya

20 de setembre de 2017: Rebuig a les detencions per motius polítics de càrrecs públics i membres del parlament

2 d’octubre de 2017: Davant els greus fets de l’1O

En relació a la situació política i al procés, participem en diversos espais:

. Som defensores un espai per a monitoritzar i denunciar les vulneracions de drets humans ocorregudes a casa nostra

. Taula per la Democràcia una coordinació de desenes d’entitats, ONG i organitzacions de la societat civil compromeses amb la defensa de la democràcia, els drets i les llibertats i les institucions

. En Peu de Pau, un espai per a promoure el caràcter pacífic i no-violent de les mobilitzacions

. Estat de Pau, un àmbit de reflexió sobre alternatives en les polítiques de seguretat i defensa

. Participem activament i fem nostres les declaracions i posicionaments que Lafede.cat (la xarxa de les ONG a Catalunya) ha anat fent durant tot aquest temps.

També podeu llegir aquests articles i reflexions

Carta d’Antoni Soler Ricart, president de FundiPau

‘Algunes certeses sobre les relacions Catalunya – Espanya’ (Antoni Soler)

‘Afegim, al projecte polític de cadascú, un altre projecte: no prendre mal’ (Jordi Armadans)

‘Present i bagatge de la lluita no-violenta’ (Jordi Armadans)