Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
24 febrer 2017

‘Refugiats, per què?’ supera els 2.000 quilòmetres i els 25.000 visitants

Ara a Vilanova i la Geltrú

L’exposició de FundiPau va ser al Palau Sant Jordi l’11 de febrer i ha iniciat un nou recorregut per les comarques de Girona

Més de 25.000 persones de 35 localitats han vist fins ara l’exposició ‘Refugiats, per què?’ de FundiPau, que reflexiona sobre les causes que provoquen que milers de persones hagin de fugir de casa seva. La mostra es va inaugurar el 6 de setembre de 2016 a Santa Coloma de Gramenet i en aquests set mesos ha recorregut més de 2.000 quilòmetres visitant localitats com Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Olot, Sant Cugat i Girona. De moment, hi ha programades itineràncies fins el febrer del 2018. Consulteu totes les itineràncies

Al Palau Sant Jordi i a Girona

El dissabte, 11 de febrer, l’exposició es va poder veure al vestíbul del Palau Sant Jordi de Barcelona on Casa Nostra Casa Vostra va organitzar un gran concert solidari en suport a les persones refugiades.

D’altra banda, des de finals de febrer, hi ha una nova edició de l’exposició —amb aquesta ja en circulen quatre— que recorre localitats de les comarques de Girona

Acollir… i prevenir!

“Davant la crisi de refugiats el primer enfocament necessari és l’humanitari. La indignació ens ha d’empènyer a l’acció. Però també hem de fer un pas més, els refugiats no surten del no res. Hi ha unes causes, unes fonts que, si continuen rajant, faran sempre insuficients les respostes solidàries. Parlem poc de les causes i tanmateix són la clau: guerres, fam, violacions de drets humans bàsics.” afirma Antoni Soler, president de FundiPau.

“Les dones pateixen greument els impactes de les guerres: esdevenen objecte directe de la violència de gènere i el masclisme regnants. Situacions que també pateixen en el trànsit de fugida i en els camps de refugiats” recorda Carme Suñé, vicepresidenta de FundiPau.

“Si volem afrontar seriosament el drama de 65.000.000 de persones desplaçades i refugiades, cal prevenir els conflictes armats, posar el comerç d’armes sota control i prioritzar de forma efectiva la protecció de tots els drets humans”, apunta Jordi Armadans, director de FundiPau.

Si voleu portar l’exposició a la vostra localitat poseu-vos en contacte amb Virginia Garzón vgarzon@fundipau.org, 93 302 51 29 (matins).