Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
9 febrer 2017

‘Refugiats, per què?’ supera els 1.000 quilòmetres i els 12.000 visitants

L’exposició de FundiPau serà al Palau Sant Jordi l’11 de febrer i inicia un nou recorregut per les comarques de Girona

Més de 12.000 persones de 20 localitats han vist fins ara l’exposició ‘Refugiats, per què?’ de FundiPau, que reflexiona sobre les causes que provoquen que milers de persones hagin de fugir de casa seva. La mostra es va inaugurar el 6 de setembre de 2016 a Santa Coloma de Gramenet i en aquests cinc mesos ha recorregut més de 1.000 quilòmetres visitant localitats com Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Olot i Sant Cugat. De moment, hi ha programades itineràncies fins el febrer del 2018. Consulteu totes les itineràncies

Al Palau Sant Jordi i a Girona

El proper dissabte, 11 de febrer, a partir de les 8 del vespre, l’exposició es podrà veure al vestíbul del Palau Sant Jordi de Barcelona on Casa Nostra Casa Vostra organitza un gran concert solidari en suport a les persones refugiades. Concert Casa nostra, Casa vostra.

D’altra banda, a partir de finals de febrer, hi haurà una nova edició de l’exposició —en aquests moments en circulen tres— que recorrerà localitats de les comarques de Girona

Acollir… i prevenir!

“Davant la crisi de refugiats el primer enfocament necessari és l’humanitari. La indignació ens ha d’empènyer a l’acció. Però també hem de fer un pas més, els refugiats no surten del no res. Hi ha unes causes, unes fonts que, si continuen rajant, faran sempre insuficients les respostes solidàries. Parlem poc de les causes i tanmateix són la clau: guerres, fam, violacions de drets humans bàsics.” afirma Antoni Soler, president de FundiPau.

“Les dones pateixen greument els impactes de les guerres: esdevenen objecte directe de la violència de gènere i el masclisme regnants. Situacions que també pateixen en el trànsit de fugida i en els camps de refugiats” recorda Carme Suñé, vicepresidenta de FundiPau.

“Si volem afrontar seriosament el drama de 65.000.000 de persones desplaçades i refugiades, cal prevenir els conflictes armats, posar el comerç d’armes sota control i prioritzar de forma efectiva la protecció de tots els drets humans”, apunta Jordi Armadans, director de FundiPau.

Si voleu portar l’exposició a la vostra localitat poseu-vos en contacte amb Virginia Garzón vgarzon@fundipau.org, 93 302 51 29 (matins).