Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
11/03/2013

Setmana Mundial d’Acció pel Tractat sobre Comerç d’Armes

FundiPau participarà activament en la Conferència Diplomàtica de finals de març, la darrera oportunitat per aprovar un tractat que reguli el comerç d’armes.

 

Des d’avui i fins l’inici de la Conferència Diplomàtica de Nova York, organitzacions d’arreu del món duran a terme activitats per reclamar als governs que s’aprovi un Tractat sobre Comerç d’Armes robust i vinculant.

Les negociacions diplomàtiques tindran lloc del 18 al 28 de març a Nova York. Representants de tots els governs es trobaran novament a la seu de les Nacions Unides, després que la Conferència Diplomàtica del juliol de 2012 acabés sense acord. La campanya Armes sota Control vol reclamar que aquesta vegada les negociacions no descarrilin i que s’acordi un tractat que posi definitivament el comerç d’armes sota control.

Jordi Armadans, director de FundiPau, serà a Nova York per participar en la Conferència Diplomàtica: “Des de Síria al Congo, des d’Afganistan a Mali, hem vist recentment com la desregulació del comerç d’armes té un impacte devastador en els civils innocents. Del 18 al 28 de març tindrem l’oportunitat de canviar aquesta situació i volem que els nostres delegats en siguin conscients.”

Aquesta setmana prèvia a les negociacions, activistes i membres de la campanya que han estat reclamant un Tractat sobre Comerç d’Armes durant més d’una dècada, duran a terme activitats en molts països per pressionar els seus governs perquè garanteixin que el text del tractat sigui el més fort possible. A Barcelona i Madrid s’organitzaràn actes el dia 19 de març.

Cada dia milions de persones pateixen les conseqüències directes i indirectes del comerç irresponsable d’armes: milers són mortes, ferides, violades o forçades a marxar de les seves cases mentre molts d’altres han de viure sota l’amenaça constant de les armes. Aquesta és la realitat d’un comerç sense regular. Armes perilloses cauen a les mans equivocades i com a resultat persones innocents veuen com les seves vides queden destrossades.
 
“Ara hi ha un esborrany del text del tractat, que és un pas endavant positiu. Però ha de ser un tractat robust que elevi els estàndards internacionals, no un tractat feble que pugui atraure moltes signatures però que no canviï res. Els governs que es prenen seriosament el fet de controlar el comerç d’armes han de garantir que no hi hagi fissures”, conclou Armadans.

Web del TCA.