Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
20/02/2018

Una delegació d’estudiants viatja a Ginebra per conèixer els organismes que treballen pels drets humans

En el marc del projecte Enfortim Drets! de FundiPau

El proper dilluns, 26 de febrer, una delegació de catorze estudiants, vuit professors i quatre representants d’entitats civils i de FundiPau viatja a Ginebra per visitar diversos organismes de Nacions Unides i de la societat civil que treballen per la protecció dels drets humans i pels refugiats amb l’objectiu de conèixer la seva tasca de primera mà.

Aquesta visita forma part del projecte Enfortim Drets! que FundiPau duu a terme durant aquet curs amb 400 alumnes de 3r i 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat de sis centres educatius de tot Catalunya (Barcelona, Lleida, Lloret de Mar, Manresa i Olot).

El projecte pretén orientar i acompanyar els alumnes i professors participants perquè durant el curs 2017 – 18 impulsin un procés de recerca i de reflexió sobre les causes que hi ha darrera el refugi i debatin sobre possibles solucions per contribuir a que ningú no hagi de fugir de casa seva.

La delegació que viatja a Ginebra està formada per dos alumnes i un professor de cada centre i visitarà l’Agència de l’ONU pels Refugiats, l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, el museu de la Creu Roja, i la WILPF (Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat). A la tornada, hauran de compartir la seva experiència amb els companys i companyes de classe.

Com a clausura del projecte, el mes d’abril es farà una trobada presencial de tots els joves a Barcelona, on s’intercanviaran experiències i conclusions del treball de tot el curs.

D’altra banda, durant el desenvolupament del projecte, els estudiants han d’anar omplint la plana web Enfortim drets! amb continguts i reflexions que elaboren a l’aula.

CONVOCATÒRIA: comiat de la delegació que viatja a Ginebra

Dia: 26 de febrer de 2018
Hora: 13.30 h
Lloc: Vestíbul de la zona d’embarcament de la terminal T1 de l’aeroport del Prat.

El president de FundiPau, Antoni Soler i el director, Jordi Armadans aniran a l’aeroport a acomiadar la delegació d’estudiants i professors.

El projecte Enfortim Drets! compta amb el suport de: