Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
16/06/2014

Welcome to the real world

Un retrat colpidor sobre les interioritats de la fira d’armes Eurosatory 2012

FundiPau col·labora en la difusió d’aquest reportatge produit i dirigit pel Lalo García i la Txell Sabartés

No és un secret que el comerç d’armes és un dels negocis més lucratius del planeta. La venda d’armament està completament estesa i normalitzada arreu del món i, fins fa ben poc, era impune a controls i regulacions. A partir d’ara, amb el Tractat sobre Comerç d’Armes recent aprovat i en procés de ratificació, cal esperar que les transaccions d’armes quedin supeditades al respecte dels drets humans. Però encara queda molt camí a fer.

El reportatge Welcome to the real world del Lalo García i la Txell Sabartés, acosta l’espectador a la cruesa del comerç d’armes des del punt de vista fred, calculador i de vegades frívol, d’aquells que hi fan negoci i d’aquells que en fan ús.

La pel.lícula és un retrat de l’edició 2012 d’Eurosatory, una de les fires d’armament més importants del món, celebrada a París cada dos anys. Com qualsevol altra fira comercial, Eurosatory mostra les noves tendències i les innovacions de la indústria. Una indústria que mou milers de milions de dòlars arreu del món.

Tal i com expliquen els seus autors:

“Els retrats mostren l’exterior d’allò que es retrata però també reflecteixen una realitat interior. Les cicatrius d’un sofriment passat, el temor i l’orgull en una mirada, les paraules dites i les silenciades en una boca, les arrugues de les experiències viscudes.

La visió del reportatge –de vegades irònica, de vegades pura poesia– ens mostra la realitat d’una de les arenes públiques del comerç internacional d’armes.

Els governs, els exèrcits i altres col·lectius que van a Eurosatory ho fan per obtenir informació, per a ser sorpresos, per a ser impressionats, per a comprar i vendre… armes.

Aquest és el seu retrat.”

http://youtu.be/bzLWxzKzVDQ