Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
12/04/2011

“Sortim de la crisi reduint la despesa militar”

Diverses entitats han llançat un manifest coincidint amb el Dia Mundial d’Acció sobre la Despesa Militar.

L’endemà que el SIPRI fes públiques les dades de la despesa militar mundial del 2010, organitzacions d’arreu del món convoquen avui, per primera vegada, el Dia Mundial d’Acció sobre la Despesa Militar. A Catalunya, la Fundació per la Pau i Justícia i Pau llancen un manifest que compta amb el suport de federacions d’ONG, entitats i personalitats a títol individual.

Manifest i llista de signants (pdf)
Versió en castellà (pdf)

 

NOTA DE PREMSA – 12 d'abril de 2011

12 D’ABRIL: DIA MUNDIAL D’ACCIÓ SOBRE LA DESPESA MILITAR

“Sortim de la crisi reduint la despesa militar”

Diverses entitats catalanes han llançat un manifest que compta amb el suport de federacions d’ONG, entitats i diverses personalitats

Avui dimarts, un centenar d’organitzacions de 35 països han convocat per primera vegada un Dia Mundial d’Acció sobre la Despesa Militars. Aquesta jornada se celebra un dia després que el SIPRI (Stockhom International Peace Research Institute) fes públiques les dades de la despesa militar mundial del 2010.

Les xifres posen en evidència com malgrat l’actual context de crisi, on les retallades socials estan a l’ordre del dia, la despesa militar no s’ha vist afectada. Les entitats organitzadores de la jornada reclamen que es reverteixi aquest ordre de prioritats.

A Catalunya, la Fundació per la Pau i Justícia i Pau llancen avui el manifest “Sortim de la crisi reduint la despesa militar” que compta, de moment, amb el suport de les tres federacions catalanes d’ONG, una desena d’entitats de Catalunya i de l’Estat espanyol, i més de 40 personalitats a títol individual.

El Dia Mundial d’Acció sobre la Despesa Militar l’han promogut, a nivell internacional, l’International Peace Bureau i l’Institute for Policy Studies.