Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
02/03/2009

10 anys sense mines

L’1 de març del 1999 va entrar en vigor el Tractat Internacional de prohibició de les Mines Antipersones. Durant aquests deu anys, 156 països s’han adherit al tractat, s’han desminat grans extensions de terreny, moltes persones afectades han rebut assistència i s’han destruït milions de mines emmagatzemades. Tot i així, encara queda molta feina per fer.

Els temes més urgents per resoldre són els relacionats amb la neteja de les àrees infestades de mines, la destrucció d’estocs, i en garantir un canvi real i durador en les vides dels supervivents, les seves famílies i comunitats. Per superar aquests reptes i completar la missió del tractat, els estats, la societat civil i els responsables polítics involucrats han de reafirmar els seu compromís i continuar treballant junts.

Del 30 de novembre al 4 de desembre del 2009, els estats, les agències de les Nacions Unides implicades i representants de la societat civil, juntament amb supervivents de les mines, es reuniran a Cartagena (Colòmbia) en la Segona Conferència de revisió del tractat, on es mesurarà el progrés assolit fins el moment i s’avaluaran els reptes de futur.

La Campanya Internacional per Prohibir les Mines Antipersones (ICBL en anglès), considera que aquesta trobada hauria de reafirmar “un món lliure de mines” com a objectiu prioritari i treballar perquè es compleixi íntegrament tot el que preveu el tractat.

Document ‘Un mundo libre de minas: misión imposible’
(pdf, 80Kb)

www.icbl.org