Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
17/10/2006

111 governs a favor d’un Tractat que reguli el comerç d’armes

Com una demostració més de la necessitat i urgència d’establir normes i controls internacionals al comerç de les armes, 83 països han patrocinat una nova resolució a favor del Tractat que ho reguli (TCA). Aquesta és va presentar a finals de la setmana passada a Nova York en el si dels treballs de la Primera Comissió de les Nacions Unides que estan tenint lloc dintre del període de sessions de la 61a Assemblea de l’ONU.

La resolució va comptar amb el suport generalitzat per part de la majoria dels països africans, d’Amèrica Llatina i del continent europeu. Els governs de Canadà, Brasil, Sudàfrica i també el Regne Unit s’han postulat com a promotors de la iniciativa.

Així mateix, i per primera vegada, països exportadors d’armes com Sèrbia, Bulgària o Romania es van comprometre a donar suport a un TCA. Altres països, que veuen i pateixen de molt a prop i cada dia l’impacte terrible que té aquest comerç del terror, com Colòmbia, Timor Oriental, Haití, Libèria o Rwanda, també es van sumar a la proposta.

La resolució, que cada dia és copatrocinada per més països, només necessita una majoria de la meitat més un del total de països(192), per tal que l’Assemblea General de NNUU doni llum verda a l’inici dels treballs dels experts governamentals (GEG). Aquests treballs tindrien la finalitat d’elaborar els criteris per definir un Tractat Internacional que reguli el comerç d’armes.

Esperem i desitgem, una vegada més, que els governs de tot el món estiguin a l’alçada d’aquesta responsabilitat. I, és que s’estima, que des de que la Campanya Armes Sota Control es va llançar, ara fa tres anys, més d’un milió de persones han mort per armes de foc.

Posem les armes sota control!
Planta cara al descontrol de les armes!