Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
21/09/2015

21 de setembre, Dia Internacional de la Pau

Coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, establert per les Nacions Unides, des de FundiPau volem recordar alguns dels temes més candents en matèria de pau i desarmament en què estem implicats i per als quals el vostre suport és imprescindible.

Propostes electorals de cara les eleccions del 27 de setembre

En un context com l’actual, es fa imprescindible promoure una política seriosa, ambiciosa i activa de foment de la pau, arreu del món i, també, a i des de Catalunya. Per això hem lliurat als partits polítics que es presenten en les eleccions de diumenge que ve el document, Des de Catalunya, apostant per la pau. 7 +2 propostes per comprometre’s amb la cultura de pau,la resolució noviolenta dels conflictes i el desarmament.

Davant la crisi de refugiats

Des de FundiPau ens solidaritzem amb els refugiats que fugen dels seus països, defensem el seu dret a asil i recordem les causes que els han dut a fugir. Instruments com el recentment aprovat Tractat sobre Comerç d’Armes, són els que han de contribuir a la reducció de la violència armada i a evitar les crisis de refugiats.

Armes espanyoles a països en conflicte

La venda d’armes a zones on hi ha conflictes o a països on es produeixen violacions dels drets humans, contribueix a agreujar la situació de la població civil que sovint es veu forçada a fugir. FundiPau, juntament amb Amnistia Internacional, Greenpeace i Oxfam Intermón hem presentat l’informe Armas “marca España”: más vale prevenir que matar on critiquem les exportacions d’armes espanyoles el 2014 a països en conflicte com el Iemen o la República Centreafricana. El document analitza les exportacions espanyoles d’armes i material de doble ús i en denuncia les irregularitats o incompliments de la llei.

Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears

L’armament nuclear és, encara avui, una amenaça real per a la humanitat i per al planeta, amb 16.000 armes actives. Des de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, de la qual FundiPau formem part, volem aconseguir la prohibició de les armes nuclears per mitjà d’un tractat internacional. Pel 70 aniversari de les bombes d’Hiroshima i Nagasaki vam dur a terme una acció online que va comptar amb el suport de centeners de persones. A nivell institucional també vam proposar als ajuntaments que aprovessin una moció de rebuig a l’armament nuclear i de suport a la seva abolició.