Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
29/06/2009

25 anys treballant per la pau

Arran de la celebració del seu 25è aniversari, la Fundació per la Pau publica un llibre que recull l’evolució del treball per la promoció d’una cultura de pau en el darrer quart de segle. La memòria inclou els esdeveniments històrics més rellevants, reflexiona sobre el moment actual i els reptes de futur i recull la tasca duta a terme per la Fundació en tots aquests anys.

“En els darrers 25 anys han succeït moltes coses. La supressió a Espanya, del servei militar obligatori. La prohibició, per iniciativa de la societat civil i a escala mundial, de les mines antipersones i de les bombes de dispersió. La mobilització de milions de ciutadans contra la guerra.” Amb aquestes paraules, el president de la Fundació per la Pau, Alfons Banda inaugura la presentació del llibre 25 anys treballant per la pau 1983 – 2008.

Aquesta memòria inclou una “Crònica d’un quart de segle” on es recullen alguns dels esdeveniments històrics més rellevants relacionats amb els conflictes i la pau que han marcat els darrers 25 anys de la història de la humanitat. En el capítol “Fent balanç: si vivim en un món dinàmic la pau és possible”, es fa una anàlisi de l’evolució i dels principals canvis en matèria de pau i es plantegen els principals reptes de futur. Finalment, en l’apartat “25 anys de treball per la pau”, es fa memòria de les diferents activitats, campanyes i actuacions de la Fundació per la Pau.

El llibre 25 anys treballant per la pau 1983-2008, està en català, castellà i anglès i ha estat possible gràcies al suport del Ministerio de Educación del Govern espanyol.

logo