Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
25/09/2013

El Tractat sobre Comerç d’Armes supera les 100 signatures!

S’ha aconseguit una important i simbòlica fita: ja són 112 els Estats que han signat el text del Tractat sobre Comerç d’Armes. Aquest impuls s’ha aconseguit en un acte d’alt nivell celebrat el 25 de setembre a les Nacions Unides. Entre les signatures , una de molt significativa: la dels Estats Units. El major exportador d’armes del món s’ha sumat així a un Tractat històric quatre mesos després que el text s’obrís a la signatura dels estats. 

Els membres d’ASC, entre els quals hi ha FundiPau, demanen ara als Estats Units que respectin el Tractat i que no autoritzin cap transferència d’armes quan hi hagi el risc que s’usin contra els drets humans i la llei humanitària, com en l’actual conflicte de Síria.

El Tractat sobre Comerç d’Armes és el primer tractat multilateral de la història per regular el comerç internacional d’armes convencionals i munició. Fins ara només hi havia lleis nacionals o iniciatives regionals que han resultat del tot ineficaces per controlar aquest mortífer comerç.

Després de signar el Tractat, cal que un mínim de 50 països el ratifiquin perquè pugui entrar en vigor. De moment, el text compta amb 7 ratificacions. Per això, Armes Sota Control demana al centenar de països que han signat el text que l’incorporin a les seves lleis nacionals i que el ratifiquin al més aviat possible. 

Segueix la signatura i la ratificació del Tractat

Més informació a la web del TCA, i a la web de Control Arms

.