Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
21/12/2020

__________Bon 2021!__________

El 2020 ha estat un any molt dur arreu del món, marcat per la terrible pandèmia que afecta de manera tan greu tota la humanitat i que ens ha permès constatar la precarietat de la protecció sanitària i social  mentre la despesa armamentista i militar no deixa de créixer.

Una situació que ha conviscut amb moltes altres que, potser sense tanta presència pública, són igual o més esfereïdores i mortíferes: l’afluencia constant de migrants i refugiats que fugen de la guerra o de la misèria, el drama quotidià a la Mediterrània o a les Canàries, la crueltat del tracte als que aconsegueixen arribar; el creixement arreu de la ultradreta, el suport popular tan ampli que segueixen rebent personatges com Trump, Putin, Erdogan…; l’extensió de la pobresa i la concentració de la riquesa; guerres i matances volgudament renovades.

Però també hem descobert la cara més noble de la humanitat, persones i organitzacions que treballen amb gran generositat i s’arrisquen per fer del món un lloc més digne, amb espai per a l’esperança. La tasca dels professionals de la sanitat, el suport de veïns i veïnes durant el confinament, l’heroisme dels que rescaten enmig del mar, la tendresa dels que atenen i acompanyen els migrants o aquells que ho han perdut tot… Persones i organitzacions que dediquen el seu esforç al servei de l’autèntica seguretat, aquella que sorgeix de la justícia global.

I d’aquest any també ens n’emportem un gran èxit per a la humanitat, assolit gràcies a l’esforç de persones i organitzacions d’arreu del món: la ratificació per part de 50 països del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears, una fita que permetrà que el proper 22 de gener entri en vigor i esdevingui una llei internacional.

Queda encara molta feina a fer. El 2021 a FundiPau persistirem en la nostra tasca de promoció de la cultura de pau, el desarmament i la no-violència. Tenim molts projectes engrescadors entre mans amb els quals volem contribuir a decantar la balança cap a un món on prevalgui la justícia global i la pau. Perquè, com diu el president de FundiPau, Antoni Soler: “Sabem que la felicitat s’obté més en l’esforç per dignificar la vida col·lectiva que en la lluita pel propi interès particular.”

Bon 2021 i moltes gràcies pel vostre suport!

Fes-te soci                           Fes un donatiu