Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

‘Abolim les armes nuclears’ a la Fira per la Terra

25 i 26 d’abril al Parc de la Ciutadella

El proper cap de setmana, vine a veure’ns a la 20a Fira per la Terra de Barcelona. Reclamarem la prohibició de les armes nuclears just el dia abans que comenci la conferència del Tractat de No Proliferació.

Dissabte 25 d’abril, a les 17.00 h: Xerrada ‘Per un món lliure d’armes nuclears’
A càrrec de Francesc Gusi, químic; Carme Portas, activista i Francesc Roset, biòleg. Membres de FundiPau. A l’INS VERDAGUER (Parc de la ciutadella s/n).

Diumenge 26 d’abril, a les 12.00 h: ABOLIM LES ARMES NUCLEARS, acte central i popular de la Fira per la Terra amb FundiPau (Passeig Lluís Companys, Barcelona).

Dissabte 25 i diumenge 26 d’abril, de 10.00 h a 21.00 h: estand de FundiPau a la Fira per la Terra on trobareu informació sobre la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears i propostes de suport i acció (Parc de la Ciutadella, Barcelona).

És hora d’abolir les armes nuclears

Aquest any recordem el 70è aniversari de les bombes atòmiques a Hiroshima i Nagasaki. Hi van morir més de 200.000 persones i centenars de milers van quedar ferides i mutilades. Els seus efectes encara perduren. Avui, encara hi ha 16.000 caps nuclears molt més potents que els de fa 70 anys.  
 
El 1968 es va signar el Tractat de No Proliferació Nuclear (TNP) que comprometia els estats que no disposaven d’armes nuclears a no desenvolupar-ne, i els estats que les tenien a desarmar-se progressivament. 40 anys després, el TNP no ha assolit els seus objectius.
 
El dilluns 27 d’abril, se celebrarà a la seu de Nacions Unides (Nova York), una nova conferència de revisió del TNP. Per això, durant el cap de setmana de la Fira, durem a terme l’acció ABOLIM LES ARMES NUCLEARS, amb l’objectiu de fer arribar als governs la veu de la societat civil que reclama acabar amb aquesta amenaça planetària. L’acció se sumarà a les desenes d’activitats que es duran a terme en ciutats d’arreu del món.

Fundipau.org/nuclears

Ican.org

Fira per la Terra