Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Abolim les armes nuclears

La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears – ICAN (en les sigles en anglès), és una coalició global d’ONG que, amb el suport ciutadà, treballa per a l’eliminació total de l’armament nuclear.

Després d’anys de feina de sensibilització i pressió política per aconseguir que els governs iniciessin i donessin suport a les negociacions per un tractat internacional que prohibís les armes nuclears, va aconseguir el seu objectiu el 7 de juliol de 2017, dia en què es va aprovar a les Nacions Unides el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears. El mateix any la campanya va rebre el Premi Nobel de la Pau.

Des de FundiPau, conscients del perill que implicaria per a la humanitat la detonació d’una sola de les armes nuclears que hi ha al planeta, ha participat activament en aquesta iniciativa.

Visita la nostra web: www.fundipau.org/nuclears

Díptic de la campanya

La campanya s’adreça a tots els Estats, organitzacions internacionals, entitats de la societat civil i altres actors perquè:

  • Reconeguin que qualsevol ús d’armes nuclears causaria un dany ambiental i humanitari catastròfic.
  • Reconeguin que hi ha un imperatiu humanitari universal per prohibir les armes nuclears, fins i tot en el cas dels Estats que no en posseeixen.
  • Reconeguin que els Estats que tenen armes nuclears tenen l’obligació d’eliminar completament aquest armament.
  • Prenguin mesures immediates per donar suport a un procés multilateral de negociacions per a un Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears.

La campanya aplega organitzacions de caire humanitari, de Drets Humans, de medi ambient de pau i de desenvolupament de més de 60 països, entre les quals FundiPau, per aprofitar la oportunitat històrica de prohibir i eliminar les armes nuclears. Personalitats com Desmond Tutu, el Dalai Lama, Yoko Ono i la Premi Nobel de la Pau Jody Williams donen el seu suport a la campanya.

Descarrega’t la publicació d’ICAN, traduïda per FundiPau, Catàstrofe humanitària. El document posa de manifest les greus i irreversibles conseqüències humanitàries i ecològiques que suposaria l’explosió d’una sola arma nuclear. I n’hi ha 17.000 d’actives al planeta.

Més informació:

www.fundipau.org/nuclears

www.icanw.org

goodbyenuk.es