Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
31/01/2012

AIPAZ celebra el seu 15è aniversari

La xarxa d'ONG i centres de recerca per la pau de l'Estat va organitzar unes jornades a Granada

La Asociación Española de Investigación para la Paz va celebrar les seves jornades anuals del 26 al 28 de gener. Durant la trobada, en què va participar la Fundació per la Pau, també es va commemorar el 15è aniversari de la constitució de la xarxa i es van lliurar els premis AIPAZ en reconeixement a la trajectòria de compromís amb la pau de diverses persones.

"En aquests moments en què emergeixen vells fantasmes com la injustícia social, l'autoritarisme, el racisme, la xenofòbia i se n'afegeixen altres de nous com la dictadura dels mercats, sabem que les aportacions dels centres d'investigació i educació per la pau seran essencials per construir alternatives pacífiques, solidàries i justes." Amb aquestes paraules, la presidenta d'AIPAZ, Manuela Mesa, va valorar la importància de la tasca feta per persones com les premiades. 

Els premis es van lliurar a:

Jesús María Alemany Briz, Angel Iglesias Díaz, Alberto Piris Laespada, Federico Mayor Zaragoza, Llorenç Vidal Vidal i també amb caràcter pòstum a Gonzalo Arias Bonet, Joaquín Herrera Flores i Xesús R. Jares. 

El premi va consistir en un linogravat fet per a l'ocasió per l'artista Clara Etxarren.

La trobada i el lliurament de premis es va fer a la ciutat de Granada, on es va impulsar el naixement d'AIPAZ el maig de 1997.

Imatges de l'acte commemoratiu i lliurament de premis

AIPAZ