Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Espai Alfons Banda

L’Alfons Banda va ser, a més de fundador de la nostra entitat, un referent del pensament pacifista a Catalunya i a l’Estat. FundiPau ha begut de les seves reflexions des de l’inici, i se les ha fet seves. Al nostre discurs hi han contribuït idees de moltíssimes persones, però les de l’Alfons són, de ben segur, de les més abundants i influents.

L’obra de l’Alfons Banda és dispersa i es troba en llibres, articles, intervencions públiques i col·laboracions diverses. A continuació, trobareu un recull d’enllaços que us pot ajudar a estirar el fil i a seguir bevent de la seva clarividència i profunditat.

 

Llibres
Portada llibre_2 L’Ombra de la pau 

Col·lecció Clàssics de la Pau i la Noviolència
ICIP i Angle Editorial – Gener de 2015
Recull de textos d’Alfons Banda, que ens apropen a l’esperit del seu pensament pacifista

La cultura de pau

La Cultura de pau

Col·lecció Dossiers per a entendre el món
Intermón Ofxam – Juny de 2002

Una sèrie d’idees que donen el suport bàsic i profund al pensament pacifista. Utopia realista, noviolència, investigació i educació per la pau, el paper de la opinió pública, etc. són alguns dels conceptes amb què l’Alfons Banda explica la Cultura de Pau.

Portada-llibre-Alfons-Banda

Educació per la Pau

Barcelona, Barcanova, 1991 (descatalogat)

Una introducció als conceptes bàsics de l’educació per la pau i la importància de la creació d’una societat educada en aquest sentit.

 

Butlletins FundiPau
butlletí 106

Butlletí 106 – En record de l’Alfons Banda

Butlletí de FundiPau editat la primavera de 2014, dedicat a l’Alfons Banda. Inclou la seva biografia i diversos articles que parlen l’ell i la seva obra.

entrevista alfons

Butlletí 89 – Parlant de pau amb… Alfons Banda

Entrevista feta a l’Alfons Banda amb motiu de la celebració dels 25 anys de la Fundació per la Pau, on es parla de l’origen de l’entitat i la importància de la sensibilització i l’educació per al pau de la societat.

 

Bloc
l'ombra

L’ombra de la pau

Blog personal que l’Alfons Banda va mantenir des del gener de 2010 fins a poc abans de la seva mort. En paraules del mateix Alfons: “En aquest blog trobareu senzilles reflexions vertebrades per la voluntat de contribuir a l’emergència d’una opinió pública informada i activa que pressioni democràticament en favor de la pau.”

 

Àudios
Jornades del moviment per la pau
Intervenció sobre la Cultura de Pau duta a terme  l’any 2006.

 

Jornades 25 anys de la Fundació per la Pau
Explicació de l’origen de l’entitat, feta en la inauguració de les Jornades.

 

Vídeos

Recordant l’Alfons Banda
En aquest vídeo en record de l’Alfons Banda (1944 – 2014), diverses persones vinculades a FundiPau, a l’ICIP, a organitzacions del moviment per la pau i familiars de l’Alfons recorden el seu tarannà, la seva vida, la seva tasca per la pau i la seva obra.

Dia Internacional de la pau 2010
Intervenció d’Alfons Banda i altres membres del Patronat de FundiPau, on es convida a treballar per la pau de forma positiva i esperançada.

 

Recull articles de premsa amb motiu de la seva mort