Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
17/08/2017

Declaració de FundiPau arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Declaració de FundiPau arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils en pdf

La crueltat que cada dia veiem a tants llocs del món, especialment a l’Orient Mitjà, avui ens ha tocat de prop.

Encara amb informacions parcials, però profundament commoguts i entristits, ens sentim molt a prop de les víctimes de l’atemptat de Barcelona i de les seves famílies.Ens ajuntem al seu dolor i al de tota la ciutadania.

Aquest és el resultat de l’odi, llargament covat. La ràbia i la impotència, que fets com aquest ens desperten, no ens ha de fer caure en el parany d’alimentar el cercle de l’odi amb més odi. Això només pot portar més mort i dolor.

Ens reafirmem en la nostra convicció que la violència, lluny de resoldre res, ho empitjora tot. Cada acte de violència és la llavor de noves violències futures.

Com a societat rebutgem actes inhumans com aquests i hem de fer els possibles per evitar que es repeteixin. Així ho demanem al nostres cossos de seguretat. Però la seva feina esdevé impossible i sempre insuficient si simultàniament no apaguem els focs que els causen, o, encara pitjor, si amb interessos i abusos els encenem i els alimentem amb el lucre pornogràfic del negoci de les armes. La violència, a l’igual que la pau, no és un fet aïllat ni casual, sinó que és un resultat.

Això ens urgeix i en exigeix més a continuar amb el treball per la pau. Un treball que és complex, de fons, a vegades poc visible. Un treball que no és una ingenuïtat, sinó una necessitat urgent.

Fem una crida a tots els ciutadans a superar l’odi, a enfortir-nos després de la terrible sotragada, i amb força i compromís renovats, treballar per fer del nostre país i del nostre món un espai on sigui possible per a tothom viure amb dignitat i en pau.