Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
02/04/2013

Avui es vota a l’Assemblea General de l’ONU el Tractat sobre Comerç d’Armes

Tot fa preveure que la majoria d’Estats donaran suport a una regulació del comerç internacional d’armes

A les 10 del matí a Nova York (les 16.00 a Catalunya) l’Assemblea General de l’ONU iniciarà la sessió en què es votarà una resolució per aprovar el Tractat sobre Comerç d’Armes. Després que la Conferència Diplomàtica celebrada del 18 al 28 de març acabés sense acord, aquesta votació ha de fer possible que, per primera vegada en la història, la comunitat internacional es doti d’una regulació global del comerç d’armes.  

Fracassada dues vegades (el juliol passat i ara) l’opció d’aprovar el Tractat en una conferència específica, on l’acord ha de ser per consens, la societat civil i els governs favorables a un control del comerç d’armes han promogut una segona via per aconseguir el Tractat: la seva aprovació en l’Assemblea General, on només cal majoria simple.

Així, el mateix dijous a la nit, Kènia conjuntament amb altres 11 països, va presentar una resolució demanant a l’Assemblea General de l’ONU que el dimarts 2 d’abril es votés el text del Tractat sobre Comerç d’Armes que no es va poder aprovar dijous.

Des de FundiPau i la campanya Armes sota Control, preveiem un suport aclaparador per part dels governs. Sens dubte, un missatge clar de que la comunitat internacional aposta per un major control del comerç d’armes.