Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
05/09/2013

Avenços en la prohibició de les bombes de dispersió

L’informe Cluster Munition Monitor valora positivament el compliment del Tractat i recull la condemna a  Síria per l’ús d’aquestes armes.

Entre els aspectes positius, l’informe constata que hi ha hagut un augment remarcable del nombre de bombes de dispersió en estoc destruïdes pels Estats membre del Tractat, i que ho han fet molt abans del termini que marca la convenció. També ha crescut el nombre de països que han signat (112) i ratificat (83) el text i han augmentat les àrees contaminades que s’han netejat. 

Malauradament, l’informe també revela que el 2012 hi va haver 190 víctimes de bombes de dispersió, la xifra anual més alta des de l’entrada en vigor de la convenció. La major part d’aquestes víctimes, 165, es van produir a Síria. 

Cluster Munition Monitor 2013

Nota de premsa en castellà i en anglès.

L’informe Cluster Munition Montior 2013, es va presentar el dimecres  4 de setembre, a Ginebra. El document fa un seguiment del compliment de la Convenció de prohibició de les Bombes de Dispersió i analitza també aspectes com la situació en els països on encara hi ha aquestes de bombes, les tasques de neteja i l’assitència a les víctimes, entre d’altres.