Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
22/04/2008

Cap arma per Zimbabwe

Un vaixell carregat d’armes i munició amb destí a Zimbabwe intenta trobar un port africà on poder atracar per lliurar la seva càrrega. Si arriben al seu destí, és molt probable que les armes s’usin per alimentar la violència, els assassinats i la intimidació en la creixent crisi política que viu el país.

Suma’t a l’acció de IANSA per impedir-ho.

El vaixell xinès, amb una càrrega de 77 tones d’armes i munició, es va veure obligat a marxar del port sud-africà de Durban després que els estibadors es van negar a descarregar el contingut del vaixell i que un jutge dictaminés que les armes no es podien transportar a través de Sud-àfrica. Ara, el vaixell intenta trobar un altre port per descarregar les armes i transportar-les fins a Zimbabwe.

Segons la Xarxa Internacional d’Acció sobre Armes Lleugeres (IANSA) de la qual és membre la Fundació per la Pau, els sis contenidors d’armes haurien de ser descarregats del vaixell i les armes i municions embargades immediatament per evitar que arribin a Zimbabwe.

IANSA farà arribar la petició amb totes les signatures aconseguides al president de la Southern African Development Community (SADC) i als governs dels països de la regió que tinguin port, incloent-hi Angola, DR Congo, Moçambic, Namíbia i Tanzània.

La circulació d’aquest vaixell no s’hauria d’haver autoritzat mai. Tots els governs han de dur a terme accions per enfortir els controls en el comerç internacional d’armes per evitar negocis d’armes irresponsables com aquest.
Aquestes transaccions alimenten conflictes, augmenten la pobresa i provoquen violacions dels drets humans arreu del món. Per tot això, des de la xarxa IANSA demanem als governs que acordin un Tractat Internacional de Comerç d’Armes fort i efectiu.