Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Cicle Defensores – Colòmbia

Converses amb defensores dels drets humans – Colòmbia

Información en castellano

Dimecres 29 de gener, a les 19 h

Milena Florez, vicepresidenta del moviment Ríos Vivos, de Colòmbia, conversarà amb la periodista d’Internacional de TV3, Isabel Galí.

Presenta l’acte. Joana Galindo, membre del patronat de FundiPau

Centre Cívic Casa Golerichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491, Barcelona)

Volem donar veu a activistes que denuncien les vulneracions de drets humans que es pateixen als seus països i que, amb la seva tasca, defensen drets i llibertats fonamentals.

En els darrers anys, hem vist com els drets humans experimenten una regressió preocupant arreu del món: retallades en drets i llibertats, conflictes enquistats, dictadures, repressió, racisme, etc. Però volem posar l’accent en el testimoni directe d’aquelles activistes implicades en la creació de nous espais de llibertat, justícia i dignitat.

Per conèixer de primera mà la situació en aquests països i les iniciatives de la societat civil organitzada us proposem una conversa amb tres defensores i activistes dels drets humans.

Dimecres 29 de gener començarem amb Colòmbia. I parlarem amb Milena Florez de Ríos Vivos. Ríos Vivos és un moviment format per persones, principalment camperoles i pescadores, afectades pel conflicte colombià i per megaprojectes hidroelèctrics i miners. Un dels casos més emblemàtics és Hidroituango, un projecte que compta amb finançament del BBVA i Mapfre, que afecta dotze municipis i que ha generat amenaces, violència, assassinats i desplaçaments, a més de danys ambientals i militarització de la zona. 

Els següents mesos abordarem altres casos com Algèria i Síria. Anirem informant.

 

Aquest projecte compta amb el suport de la Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.