Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
22/01/2020

Cicle Defensores dels Drets Humans – Colòmbia

En els darrers anys, hem vist com els drets humans experimenten una regressió preocupant arreu del món: retallades en drets i llibertats, conflictes enquistats, dictadures, repressió, racisme, etc. Però també hi ha un gran nombre de persones i col·lectius que denuncien aquesta situació i treballen per canviar-la. 

I és aquí on volem posar l’accent, en el testimoni directe d’aquelles dones implicades en la creació de nous espais de llibertat, justícia i dignitat. Volem conèixer, de primera mà, activistes que denuncien les vulneracions de drets humans que es pateixen als seus països i que, amb la seva tasca, defensen drets i llibertats fonamentals.

Per conèixer de primera mà la situació en aquests països i les iniciatives de la societat civil organitzada us proposem una conversa amb tres defensores i activistes dels drets humans a Colòmbia, Algèria i Síria.

Colòmbia

Dimecres, 29 de gener començarem amb Colòmbia. Conversarem amb Milena Florez, de Ríos Vivos. Ríos Vivos és un moviment format per persones, principalment camperoles i pescadores, afectades pel conflicte colombià i per megaprojectes hidroelèctrics i miners. Un dels casos més emblemàtics és Hidroituango, un projecte que compta amb finançament del BBVA i Mapfre, que afecta dotze municipis i que ha generat amenaces, violència, assassinats i desplaçaments, a més de danys ambientals i militarització de la zona. 

  • Dimecres 29 de gener, a les 19 h
  • Milena Florez, vicepresidenta del moviment Ríos Vivos, de Colòmbia, conversarà amb la periodista d’Internacional de TV3, Isabel Galí.
  • Presenta l’acte. Joana Galindo, membre del patronat de FundiPau
  • Centre Cívic Casa Golerichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491, Barcelona)

Els següents mesos abordarem altres casos com Algèria i Síria. Anirem informant.

 

Aquest projecte compta amb el suport de la Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.