Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
01/02/2021

Mapa DENIP 2021

Cada any, el 30 de gener, des de FundiPau en sumem al Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP). Preparem una proposta didàctica i posem al vostre abast una eina perquè pugueu compartir les activitats que dueu a terme a l’escola o institut: el Mapa DENIP. Per fer-ho, cal localitzar la vostra escola i enllaçar-hi les fotos, els vídeos, els articles, etc. de la jornada que tingueu penjats a la plana web.

Mapa DENIP 2021

El mapa permet:

  • Veure, d’un cop d’ull, la quantitat d’activitats que es fan a casa nostra pel DENIP.
  • Crear un arxiu històric per saber què han fet altres centres i agafar idees de cara posteriors edicions.

Proposta didàctica 2021 – Covid, seguretat i pau positiva.

La pandèmia de la covid, a més de les terribles conseqüències sanitàries i humanes que ha comportat —un elevadíssim nombre de persones infectades i de defuncions arreu del món—, ha posat en evidència les mancances i les injustícies que afecten una gran part de la humanitat, que ha vist amenaçada la seva seguretat per la manca de recursos mèdics, assistencials i socials.

Se’ns vol fer creure que la seguretat la garanteixen els exèrcits i l’armament, per això la despesa militar mundial creix any rere any. Però la pandèmia ha posat de manifest que la seguretat humana, la que assegura el benestar real de les persones, no la pot oferir cap cos militar ni cap arma de foc sinó que passa per les relacions decooperació i de confiança que es construeixen dia a dia, i pels recursos per atendre les necessitats d’habitatge, d’atenció mèdica, d’educació, de feina, etc.

En aquesta proposta didàctica pel DENIP 2021 volem mostrar que podem optar per un model de societat que fomenti la pau positiva en comptes de resignar-nos a conviure amb la violència directa o estructural i que per això cal promoure la seguretat humana en comptes de la seguretat armada.