Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
10/02/2011

Concentració en solidaritat amb els pobles d’Egipte i Tunísia

La Plataforma Aturem la Guerra i el Grup d’Egipcis a Barcelona convoquen una concentració en solidaritat amb els pobles àrabs. La trobada es farà avui dijous, a les 19.30 davant l’Oficina de la Unió Europea, al Passeig de Gràcia amb Provença.

Durant la concentració es llegirà un manifest que vol mostrar la solidaritat dels convocants amb la lluita per la llibertat dels pobles àrabs.

Manifest de la Plataforma Aturem la Guerra:

SOLIDARITAT AMB LA LLUITA PER LA LLIBERTAT DELS POBLES NORD-AFRICANS I D'ORIENT PRÒXIM

Davant de la rebel·lió del poble d’Egipte contra la dictadura de Hosni Mubàrak, una de les més brutals dels països àrabs, volem expressar el següent:

1) Manifestem, en primer lloc, la nostra solidaritat amb totes les persones que lluiten a Egipte pel seus drets més elementals (pa, treball i llibertat) i que, per això, pateixen la repressió de la policia del règim dictatorial. Demanem, així mateix, la llibertat de tots els detinguts i presos polítics.

2) Donem suport a la seves reivindicacions més bàsiques: fer fora del poder a Mubàrak, acabar amb la corrupció i implantar un sistema democràtic i de justícia social.

3) Condemnem l’intent de les autoritats nord americanes i europees de salvar Mubàrak. Si és veritat que tots estem per la llibertat i la democràcia, és vergonyós que els dirigents occidentals no demanin la seva sortida immediata del poder i, per tant, no hagin expressat la seva adhesió a la principal reivindicació dels milers de persones que s’estan jugant la vida als carrers d’Egipte per fer realitat aquests ideals.

4) Condemnem les agressions i les detencions a periodistes dutes a terme per la policia egípcia, així com les tèbies reaccions del governs occidentals a aquestes greus violacions de la llibertat d’informació.

5) El règim despòtic de Mubàrak ha estat, des de fa 30 anys, un fidel aliat dels EUA, Israel i les potències europees. Sense aquest suport internacional, la tirania de Mubàrak s’hagués acabat fa molts anys. La llibertat del poble egipci no es pot supeditar als interessos geoestratègics de tots aquests Estats. Alertem de les conseqüències d’intentar potinejar i manipular els desitjos de llibertat de la població d’Egipte per part de les potències occidentals. Barcelona té un paper especialment rellevant en els esdeveniments actuals, perquè l’Acord Euromediterrani, impulsat per la Unió Europea, i del que Egipte és signatari, va néixer a Barcelona. La Unió pel Mediterrani de la qual Hosni Mubàrak, escandalosament, encara és co-president, juntament amb Sarkozy, té la seva seu a Barcelona.

6) Les poblacions de Tunísia i Egipte han demostrat a la pràctica que les dictadures cauen per les revoltes populars, no pas per les bombes i les invasions militar de les potències imperialistes.

Per tot això EXIGIM:

-Un posicionament clar dels governs català, espanyol i de la resta de la Unió Europea a favor de l’enderrocament del règim de Mubàrak.


-Cessament del dictador Mubàrak com a co-president de la Unió per la Mediterrània.


-El final de l’ajuda militar occidental a la dictadura d’Egipte.


-El final de la col.laboració d’Egipte amb el setge de Gaza.


-En cas que continuï la repressió, cal aplicar immediatament la “clàusula dels Drets Humans” de l’Acord Euromediterràni i, per tant, la suspensió de l’esmentat tractat.