Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
30/11/2010

Conferència de John Paul Lederach: ‘Transformant conflictes, construint la pau’

Durant l’acte, la Fundació per la Pau presentarà la Guia de recursos per la pau

El proper dilluns 13 de desembre, l’expert en mediació i resolució de conflictes, John Paul Lederach oferirà una conferència a Barcelona sobre la transformació dels conflictes i la construcció de la pau. Durant l’acte, es presentarà la Guia de recursos per la pau que acaba de publicar la Fundació per la Pau.

 

Acte: Conferència de John Paul Lederach i presentació de la Guia de Recursos per la Pau

Dia: dilluns, 13 de desembre de 2010
Hora: 19.00h
Lloc: Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna (c/ Valldonzella, 12, Barcelona)
Participants, John Paul Lederach, expert en construcció de pau, resolució de conflictes i reconciliació, Alfons Banda, president de la Fundació per la Pau i Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau.

Els assistents rebran un exemplar gratuït de la Guia de Recursos per la Pau.

John Paul Lederach és mediador, expert en construcció de pau i resolució de conflictes. A nivell internacional ha participat en processos de pau de països com Somàlia, Irlanda del Nord, Nicaragua, Colòmbia i Nepal. A nivell comunitari, la seva tasca s’ha centrat sovint en la reconciliació dins l’església i la família. És professor de Construcció Internacional de Pau a la Universitat de Notre Dame, als Estats Units. Ha publicat molts llibres sobre resolució de conflictes i mediació. Lederach és un vell amic de Catalunya on va viure fa anys i va estar en contacte amb els primers objectors de consciència. Va escriure un llibre sobre la noviolència al nostre país.

Guia de recursos per la pau. En els darrers anys, s’ha constatat a Catalunya un impuls notable a les iniciatives en favor de la pau, la resolució dels conflictes i el desarmament. La Fundació per la Pau acaba de publicar aquesta guia que recull les ONG, campanyes, recursos, formació, organismes, etc. que treballen per la pau. El seu objectiu principal és que aquelles persones que vulguin aprendre, contactar i participar en la construcció de la pau ho puguin tenir tot a l’abast. 

Per a l'edició d'aquesta Guia hem comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Regidoria de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona.