Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Conferència ‘Desobediència civil i criminalització de la dissidència’ amb Gabriela Serra

Dilluns, 2 de febrer de 2015, a les 19.00, a la seu de Cristianisme i Justícia de Barcelona

Dins del Cicle de conferències ‘Els Dilluns dels Drets Humans’

Els ciutadans es troben sovint davant de lleis i actuacions legals que consideren en consciència com a injustes i es mobilitzen per fer-hi front mitjançant la desobediència civil. Aquesta és una important forma de transformació social, llargament experimentada a Catalunya: ocupacions i altres formes de protesta que forcen la legalitat, obstaculització d’actuacions públiques (com ara desnonaments, obres públiques, actes parlamentaris…), objecció fiscal a la despesa militar… Ara bé, en quines condicions és legítim desobeir la llei o l’autoritat en un sistema democràtic? Com afronta actualment el poder polític la dissidència?

Dia: dilluns, 2 de febrer de 2015

Hora: 19.oo h

Lloc: Seu de Cristianisme i Justícia (c/ Roger de Llúria, 13 de Barcelona)

Ponents:
· Gabriela Serra, Membre del Patronat de la FundiPau (Fundació per la Pau). Experta en cooperació internacional. Membre del Centre d’Estudis per la Pau Josep Manel Delàs, militant antimilitarista.
· Jose Maria Segura, jesuïta, llicenciat en teologia pel Boston College, àrea de Teologia Pública i Moviments Socials. Membre de l’àrea social del Centre Pignatelli (Saragossa).
· Xema Moya, coordinador del Servei d’informació i Orientació per l’Objecció Fiscal. Membre del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

L’entrada és lliure i no cal inscripció prèvia.

Retransmissió en directe.

Més informació.