Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
22/02/2016

Debat sobre desarmament nuclear a les NNUU

Segueix el dia a dia del debat

Del 22 al 26 de febrer, s’inicia a les NNUU a Ginebra l’activitat del Grup de Treball Obert per debatre sobre el desarmament i la prohibició de les armes nuclears.

El seu objectiu és treballar sobre les mesures legals i la normativa per assolir un món sense armes nuclears. També s’hi debatran les mesures provisionals per augmentar la transparència i eliminar el risc de detonacions nuclears, siguin accidentals, per error, desautoritzades o intencionades.

Per tal de poder assolir un progrés real, els participants no es veuran obligats per les estrictes regles del consens. L’octubre del 2016, l’equip presentarà un informe amb el seu treball i recomancions a l’Assemblea General.

Aquest grup de treball, obert a tots els Estats membres i als representats de la societat civil, el va establir el passat 7 de desembre l’Assemblea General de les Nacions Unides amb el suport de 138 Estats. El grup es trobarà a Ginebra els mesos de febrer, maig i ‘agost del 2016.

Organitzacions de la societat civil com ICAN, de la qual FundiPau som membres, parlamentaris, i alcaldes estan duent a terme accions de suport al Grup de Treball per tal de promoure una acció efectiva en el procés de deliveració.

La propera trobada del Grup serà del 2 al 13 de maig també a la seu de les NNUU a Ginebra.

ICAN

Nacions Unides a Ginebra