Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
27/02/2006

Declaració sobre el Castell de Montjuïc

Les organitzacions per la pau sotasignats, davant les darreres declaracions del Ministre de Defensa sobre el Castell de Montjuïc i del President del Govern, sobre la creació d’un Centre per la Pau a Madrid, considerem que:

1. El Castell de Montjuïc ha de ser retornat a la ciutat de Barcelona sense cap altra condició que la de complir la paraula donada pel president del Govern, José-Luís Rodríguez Zapatero.

2. Les organitzacions ciutadanes catalanes, juntament amb el Govern Català i les administracions municipals implicades, són les que han de decidir els continguts i la ubicació d’un possible Centre per la Pau a Catalunya (Castell de Sant Ferran de Figueres, Castell de Monjuiïc…).

3. Considerem magnífic que altres ciutats, com Madrid, i altres Governs, com l’espanyol, també vulguin crear un Centre per la Pau, sempre que això no signifiqui el bloqueig d’iniciatives semblants a Catalunya.

Demanem a la ciutadania catalana, i en especial a la de Barcelona, al Govern català i a les institucions municipals implicades, que reclamin un retorn immediat i sense condicions del Castell de Montjuïc i a treballar conjuntament per decidir els continguts i la ubicació adequada d’un Centre per la Pau a Catalunya.

Barcelona 24 de febrer de 2006

 

Primeres entitats signants:

Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura (ACAT)
Amics de la UNESCO de Girona
Fundació per la Pau
Justícia i Pau
Moviment de Solidaritat Internacional (ISM) – Catalunya
Moviment per la Pau
Nova CIS – Forces de Pau Noviolentes
Servei d’Informació i Objecció Fiscal (SIOF)
Un altre món és possible – Sabadell
Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat del Vallès
Vallirana per la Pau