Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Cicle ‘Defensores dels Drets Humans’

Información en castellano

En els darrers anys, hem vist com els drets humans experimenten una regressió preocupant arreu del món: retallades en drets i llibertats, conflictes enquistats, dictadures, repressió, racisme, etc. Però també hi ha un gran nombre de persones i col·lectius que denuncien aquesta situació i treballen per canviar-la.

I és aquí on volem posar l’accent, en el testimoni directe d’aquelles dones implicades en la creació de nous espais de llibertat, justícia i dignitat. Volem conèixer, de primera mà, activistes que denuncien les vulneracions de drets humans que es pateixen als seus països i que, amb la seva tasca, defensen drets i llibertats fonamentals.

Defensores dels Drets Humans – Edició 2020

Colòmbia: 29 de gener de 2020. Conversa de Milena Florez, colombiana, vicepresidenta del moviment Ríos Vivos de Colòmbia, i Isabel Galí, periodista d’Internacional de TV3. Presentació: Joana Galindo, membre del patronat de FundiPau. 

Síria: 26 de febrer de 2020. Conversa de Nour Salameh, siriana, activista pels drets humans, traductora i professora del màster d’Estudis Àrabs Contemporanis de la UAB, i Lurdes Vidal, directora de l’Àrea del Món Àrab de l’IEMed. Presentació: Carme Suñé, vicepresidenta de FundiPau.

Afganistan: 9 de setembre de 2020 (inicialment prevista pel 18 de març) . Conversa de Nadia Ghulam, afganesa, activista pels drets humans i escriptora, i Mònica Bernabé, cap d’Internacional del Diari Ara. Presentació: Lourdes Vergés, responsable de comunicació de FundiPau.

Defensores dels Drets Humans – Edició 2021

Mèxic: 25 de febrer de 2021 (inicialment prevista pel 24 de febrer). Conversa de Janahuy Paredes, activista i defensora dels drets humans, membre del Comité de Familiares de Personas Detenidas Desaparecidas en México – Alzando Voces, i Beatriz Patraca, periodista i antropòloga. Presentació: Lourdes Vergés, responsable de comunicació de FundiPau.

Turquia. 22 de març de 2021. Conversa de Zelal Pelín Doğan, activista i advocada en defensa dels Drets Humans, amb el periodista establert a Istanbul Andrés Mourenza. Presentació: Gemma Pinyol-Jiménez, directora de polítiques migratòries a Instrategies i membre de FundiPau.

 

Aquest projecte ha comptat amb el suport de la Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.