Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
13/09/2006

Dia d’Acció Mundial per un Tractat sobre el Comerç d’armes

Avui a més d’una trentena de països es convocaran diversos actes en el marc del Dia Mundial d’Acció per un Tractat sobre el comerç d’armes. Es tracta de fer evident la necessitat de regular les transferències internacionals de totes les armes convencionals.

La propera setmana, concretament el dia 18 de setembre, els cap d’estats i de governs de tot el món obriran la 61a Assemblea General de Nacions Unides. Dintre del desenvolupament d’aquesta cimera, a principis d’octubre, a la reunió de la Primera Comissió, els governs han de votar i posicionar-se en torn al començament o no de les negociacions per dotar-nos d’un Tractat que reguli el comerç d’armes.

Més informació a la web d’IANSA

Regulem el comerç d’armes i respectem els drets humans

D’Argentina, Austràlia, Costa Rica, Finlàndia, Japó, Kènia i el Regne Unit, són els set governs que el passat més de juliol van presentar un projecte de resolució per tal que les Nacions Unides es posicioni favor de la creació d’un Tractat sobre el Comerç d’armes.

No obstant, aquesta resolució no feia referència a la vulneració dels drets humans que en múltiples ocasions és produeixen amb aquest comerç d’armes.

És per això que et convidem a posar-te en contacte amb els Ministres d’Assumptes Exteriors d’aquests set països. Felicita’ls per la presentació d’aquesta resolució, però també exigeix que incorporin la referència al respecte als drets humans i la necessitat de que el procés per l’elaboració d’aquest tractat comenci d’immediat.

No oblidem que cada dia continuen morint 1.000 persones pels efectes de la violència armada.

Envia’ls un e-mail. A la web de la Campanya Control Arms, t’indiquen els passos a seguir.