Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
17/01/2011

Dia Escolar de la Noviolència i la Pau

Propostes de la Fundació per la Pau per celebrar la jornada

El diumenge 30 de gener es commemora l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. Coincidint amb aquesta efemèride, des de fa 47 anys se celebra el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP). Durant la jornada, escoles i centres educatius d’arreu del món organitzen tot tipus d’activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau. Enguany, s’organitzaran activitats durant la setmana del 24 al 30 de gener.

La Fundació per la Pau s’adhereix a aquesta jornada oferint diversos materials per treballar el DENIP a l’escola, i participant en diverses iniciatives i actes públics.

 

Propostes de materials

Guia de Recursos per la Pau
En els darrers anys, han crescut remarcablement les iniciatives, entitats i altres iniciatives de treball per la pau a Catalunya. Davant d’aquesta realitat, la Fundació per la Pau ha recollit en una guia les diferents ONG, institucions, centres de formació, mitjans de comunicació i altres iniciatives que centren la seva activitat en aquest àmbit de treball.

Podeu obtenir una Guia de Recursos per la Pau al local de la Fundació, consultar-la on-line o descarregar-vos-en el pdf. També podeu veure'n el vídeo de presentació .

DVD del 3r Concurs d’Animacions per la Pau
Conté les quinze animacions finalistes i guanyadores del 3r Concurs d’Animacions per la Pau, organitzat l’any 2010 per la Fundació per la Pau. Aquestes animacions són un material excel·lent per organitzar activitats d’educació, sensibilització i promoció de la cultura de pau a l’aula. Es poden comprar a través de la plana web o al local de la Fundació.

També trobareu totes les animacions finalistes a la web del Concurs d’Animacions per la Pau.

Vídeos Jocs pel Diàleg
Amb Jocs pel Diàleg, la Fundació per la Pau proposa quatre dinàmiques realitzades amb alumnes de diversos centres escolars perquè es puguin treballar a l'aula.

Les dinàmiques han estat filmades per l’associació de periodisme Fora de Quadre, i penjades a internet per tal que les educadores i els educadors les pugueu veure i reproduir a l’aula fàcilment.

Les quatre activitats proposades són: Guia amb els dits , Les dues cantonades , El grup tancat , i Diàleg dibuixat.

 

Actes públics

La Fundació per la Pau participarà en diversos actes públics que s’organitzen al voltant del 30 de gener.

Divendres, 28/01/11. Quarta edició de l’acte Plantem la Pau, organitzat per l’Associació Unesco de Girona. El president de la Fundació per la Pau, Alfons Banda, oferirà una conferència sobre Gandhi i la col·lecció Clàssics de la pau i la noviolència, que publiquen l’ICIP i Angle Editorial. Durant l’acte també es llegiran uns poemes creats per a la diada i es lliurarà l’arbre d’aquesta edició de Plantem la Pau als representants de la Xarxa civil UNESCO. A les 19.30, a la Sala d'Actes de l'Hotel d'Entitats de Girona (Carrer de la Rutlla, 20-22, Girona).

Dissabte, 29/01/11. Acte en homenatge a Gandhi. Organitzat per la Federació Catalana d’ONG per la pau, a les 18.00 de la tarda a la plaça dels Jardins de Gandhi de Barcelona (Poblenou, carrer de Llull amb Bac de Roda). Un representant de la Fundació  per la Pau participarà en l’acte en què es llegiran frases sobre la noviolencia. També es farà una ofrena simbòlica a l’estàtua de Gandhi i es cantaran cançons de pau.

Del 24 al 28/01/11. La Fundació per la Pau organitza un total de 10 tallers en diferents escoles de primària i secundària de Cornellà i Girona.

Del 24 al 30/01/11. La Federació Catalana d’ONG per la Pau organitza la Setmana de la Noviolència. En la seva plana web es recullen les activitats de les diferents organitzacions durant aquesta setmana.