Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
26/09/2018

Dia Internacional per a l’Eliminació Total de les Armes Nuclears

26 de setembre

Cada any, per celebrar aquesta jornada, persones i organitzacions d’arreu duen a terme activitats per un món lliure d’armes nuclears. Enguany, la Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears, de la qual FundiPau som membres, organitza una cerimònia de signatura a les Nacions Unides per tal que els països que encara no ho han fet, signin i/o ratifiquin el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears, aprovat a les mateixes Nacions Unides el 7 de juliol de 2017.

Fins ara, 60 països l’han signat i 15 l’han ratificat. Per tal que el tractat entri en vigor, cal que el ratifiquin 50 estats.

D’altra banda, per tal de fer evident que res que tingui relació amb l’armament nuclear és acceptable, activistes de tot el món han preparat accions per demanar a BNP Paribas que aturi les seves inversions en armes nuclears.

Publicació de FundiPau

Per tal de conèixer tota la tasca feta per la Campanya Internacional per a la Prohibició de les Armes Nuclears i de FundiPau, i el camí recorregut fins a l’aprovació del Tractat el juliol del 2017, us proposem l’informe Armes Nuclears. Campanya ICAN. Tractat de Prohibició. Premi Nobel de la Pau 2017

Més informació a:

Fundipau.org/nuclears

ICAN

International Day for the Total Eliminations of Nuclear Weapons – NNUU