Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
10/02/2006

Diversos estats bloquegen els progressos en el control de les armes lleugeres

Cada minut una persona mort fruit d’un tret per arma de foc.

IANSA, ha denunciat que aproximadament unes 12.000 persones van morir en el món com a conseqüència de la utilització d’armes lleugeres durant les dues setmanes que van durar els treballs preparatoris de la 2a Conferència on, precisament, s’ha de parlar del control d’aquest tipus d’armament.

IANSA és una xarxa internacional formada per més de 700 organitzacions de la societat civil que treballen per aturar la proliferació i l’ús il·legal de les armes lleugeres.

La Fundació per la Pau, com a membre d’aquesta xarxa, se suma a la denúncia de l’actitud d’un bon nombre de països que semblen decidits a que els treballs de la Conferència que tindrà lloc durant els mesos de juny i juliol no obtinguin avenços significatius.

És necessari i urgent que s’adoptin compromisos i mesures concretes per controlar el comerç d’armes. Tothom té el dret a la pau i a viure en un entorn segur, humà i digne. La proliferació d’armes lleugeres i el seu ús il·legal contribueix a que això no sigui possible. El Tractat Internacional sobre Comerç d’armes s’ha de fer realitat. Estats, governants i societat civil tenim una bona oportunitat en els propers mesos i cal aprofitar-la.

Més informació a www.iansa.org