Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
30/08/2005

Dóna suport al Camp Casey de davant el ranxo de Bush

Cindy Sheenan es una dona dels EUA. El seu fill, Casey, va morir a l’Iraq el 2004. Al llarg del mes d’agost de 2005 va convocar als ciutadans dels EUA a acampar a Crawford (Texas), al costat del lloc on el President Bush fa les vacances, per a protestar contra la guerra. El campament porta el nom del seu fill: Camp Casey. La Cindy exigeix ser rebuda per Bush per tal que aquest li expliqui el perquè de la mort del seu fill.

“Vull que em digui exactament: quina és la noble causa per la qual va morir el meu fill Casey? Va ser per a la llibertat i la democràcia? Vajanades! Va morir pel petroli. Va morir per fer els teus amics més rics. Va morir per a extendre el capitalisme americà per Orient Mitjà. Nosaltres no som més lliures aquí, gràcies a la teva llei Patriota. Iraq no és lliure. Treu Amèrica de l’Iraq i d’Israel i Palestina, i pararàs el terrorisme. He fet servir una paraula forta, imperialisme, i ara en faré servir una altra: impeachment (procés d’incapacitació al President), perquè no podem deixar que es perdoni a aquesta gent. Han de ser jutjats i empresonats per crims de guerra”.

Centenars i centenars de ciutadans de tot el país s’han reunit amb ella, per tal de donar-li suport, i per a lluitar contra la guerra, en el camí de preparació de grans mobilitzacions previstes per al 24 de setembre. Hi han anat organitzacions com Veterans per la Pau, Veterans contra la Guerra, etc.

Per tot el país es duen a terme vigílies. En un sol dia, s’han arribat a celebrar més de 1.600 vigílies, amb la participació de més de 100.000 persones.

El moviment contra la guerra dels EUA agafa embranzida. Com deia la revista Time: “El 1965 un grup de manifestants antiguerra va protestar davant del ranxo del President Lyndon B. Jonson a Texas. Uns pocs anys més tard, aquell grupet s’havia convertit en tot un moviment”.

Signa per donar suport a les peticions de la Cindy

Weblog del Camp casey

Grup de suport a l’Estat espanyol

Notícia original a la web de Paz Ahora

Entrevista a Cindy Sheehan (vídeo en anglès)