Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
23/10/2019

Acte Memorial Joan Gomis: 25 N, 18.30 h, Col·legi de Periodistes

El Memorial Joan Gomis premia dos reportatges multimèdia sobre tres continents

 

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el 25 de novembre del 2019, a les 18.30 h, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, Barcelona)

Comunicado en castellano

  • Premiats ex aequo un reportatge sobre el Congo, emès a RTVE,  i un sobre el paper de la dona en tres continents diferents, publicat a Eldiaro.es.
  • En l’apartat de trajectòria s’ha premiat el foto-documentalista Sergi Cámara, que denuncia què passa al Mediterrani

En la seva edició número XIV el Memorial ha premiat ex aequo dos reportatges multimèdia en la categoria d’obres periodístiques. El primer és #Sexsymbols, projecte de les periodistes Gemma Parellada, Maria Olivella-Quintana i Majo Siscar. El reportatge es centra en dones de diferents comunitats de Bolívia, República Democràtica del Congo i Indonèsia que s’enfronten als seus propis reptes i lluiten, de manera individual o col·lectiva, per defensar els seus drets en contextos de discriminació.

El segon reportatge és Congo: la guerra sin fin, del periodista Santiago Barnuevo i la fotògrafa Marta Soszynska, on es narra la vida a la República Democràtica del Congo, amb històries de superació en un dels països africans amb majors conflictes latents. El Memorial Joan Gomis s’adapta als nous temps, i premia les noves formes de narrar històries a través de continguts multimèdia. Tampoc s’oblida del feminisme: la dona no és només víctima sinó també agent de canvi.

El Memorial Joan Gomis s’adapta als nous temps, i premia les noves formes de narrar històries a través de continguts multimèdia. Tampoc s’oblida del feminisme: la dona no és només víctima sinó també agent de canvi.

En la categoria de trajectòries periodístiques s’ha premiat el foto-documentalista Sergi Cámara que, des de 2004, denuncia la vulneració de drets humans al Mediterrani i les fronteres europees. El jurat ha valorat que retrata conflictes que ens són molt propers, així com la puresa de les seves fotografies, que transmeten el dolor i la injustícia d’una manera molt nítida.

El premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis reconeix obres i trajectòries que posin en valor la lluita contra les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social, i que promoguin la justícia, la pau i els drets humans. Va néixer per mantenir viva la memòria d’en Joan Gomis i el seu compromís solidari, amb llarga trajectòria com a dirigent i promotor d’iniciatives cíviques i associacions.