Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
13/06/2012

El Parlament de Catalunya manifesta el seu suport al Tractat d’Armes

Amnistia Internacional i la Fundació per la Pau van solicitar el suport de la cambra al Tractat en una compareixença el dia 1 de juny

Avui, al Parlament de Catalunya s'ha llegit en el Ple una Declaració Institucional en què tots els grups parlamentaris de la cambra expressen el seu suport a un Tractat mundial que reguli el comerç d'armes. Segons la Declaració, el Parlament 'considera urgent i imprescindible que en la conferència diplomàtica que tindrà lloc al juliol a la seu de l’Organització de les Nacions Unides, a Nova York, els països participants aprovin un tractat sobre comerç d’armes que sigui robust, vinculant i eficaç.'
 
La Declaració del Parlament, no només es limita a donar suport a la regulació del comerç d'armes, sinó que explicita que el Tractat a aprovar ha de:

a) Incloure una regla d'or que prohibeixi l'autorització de transferències d'armes quan hi hagi un risc substancial que s'utilitzin per a cometre -o facilitar que es cometin- violacions greus del dret internacional dels drets humans i del dret internacional humanitari.

b) Permetre una cobertura exhaustiva que inclogui controls sobre les armes, les municions i els materials connexos i sobre totes les transferències.

c) Explicitar una regulació sòlida dels sistemes de concessió de llicències, de transparència i de presentació d'informes.
 
Enllaç a la declaració
PDF
 
La Comissió de Solidaritat i Cooperació del Parlament de Catalunya va rebre fa dues setmanes la visita duna delegació de la Fundació per la Pau i d'Amnistia Internacional Catalunya on se'ls demanava el seu suport.
 
Vídeo de la compareixença del director de la Fundació per la Pau a la Comissió de Solidaritat i Cooperació
. Presentació
. Respostes a comentaris i preguntes de les diputades i diputats