Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
23/06/2006

El Parlament es manifesta a favor d’un Tractat internacional que reguli el comerç d’armes

– NOTA DE PREMSA –

A tres dies de la Conferència de les Nacions Unides pel control de les Armes Lleugeres

El Parlament de Catalunya aprova una Resolució a favor d’un Tractat internacional que reguli el comerç d’armes

El Parlament de Catalunya ha aprovat a la sessió del ple d’aquest matí 23 de juny una proposta de resolució, consensuada per tots els grups de la Cambra, que dóna suport al procés internacional en marxa per l’elaboració d’un Tractat Internacional que reguli el comerç d’armes.

Aquesta declaració institucional té lloc tres dies abans de l’inici de la 2a Conferència Internacional de les Nacions Unides per a la revisió del Programa d’Acció sobre el control del tràfic il·legal de les armes lleugeres, trobada que es celebrarà a Nova York del dia 26 de juny fins al 7 de juliol.

La iniciativa portada al Parlament de Catalunya s’emmarca dins la campanya Armes sota Control promoguda per Intermón Oxfam, Amnistia Internacional i la Xarxa d’Acció Internacional contra les Armes Lleugeres (IANSA), representada a Catalunya per la Fundació per la pau.

Representants de la campanya participaran a la Conferència de Nova York, i a partir del dia 22 i fins el final tindrem portaveus per informar de l’evolució de les negociacions.
Armes sota control vol cridar l’atenció sobre el fet que cada minut mor al món una persona víctima de les armes lleugeres, i que cada any es fabriquen 8 milions d’armes, que s’uneixen als 640 milions ja existents. També es produeixen 14.000 milions de municions, que equivalen a més de dues bales per cada home, dona i nen del planeta. És urgent i necessari regular el comerç d’armes a nivell internacional.

Mes informació: www.armessotacontrol.org

Text de la resolució (pdf, 460 Kb)