Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
14/05/2008

El Parlament se suma a Stop Bombes de Dispersió

La Comissió de Cooperació i Solidaritat del Parlament de Catalunya ha presentat una Proposta de Resolució en què dóna suport a la campanya Stop Bombes de Dispersió. Amb aquesta iniciativa, la cambra catalana insta el govern Espanyol a tenir un paper actiu en el Procés d’Oslo per a l’elaboració d’un Tractat internacional per a la prohibició de les bombes de dispersió.

 

Nota de premsa – 13 de maig de 2008

Aquí en castellano

El Parlament se suma a Stop Bombes de Dispersió

La cambra catalana ha aprovat avui una Proposta de Resolució a través de la qual s’insta el govern Espanyol a tenir un paper actiu en la conferència de Dublín

Aquest matí, a les 12.00 h, la Comissió de Cooperació i Solidaritat del Parlament de Catalunya ha presentat una Proposta de Resolució en què dóna suport a la campanya Stop Bombes de Dispersió. Aquesta campanya, impulsada per la CMC Barcelona (Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Fundació per la Pau, Justícia i Pau, i el Moviment per la Pau) i Greenpeace participa activament en el Procés d’Oslo, que treballa per aconseguir un Tractat Internacional que prohibeixi les bombes de dispersió.

Amb aquesta iniciativa parlamentària, la cambra catalana insta el Govern de la Generalitat a dur a terme les gestions que consideri oportunes davant el govern de l’Estat per tal de:

. Enfortir l’anomenat Procés d’Oslo en la seva recta final, d’acord amb la declaració signada pel govern espanyol el febrer del 2007.

. Impulsar iniciatives com les que han emprès alguns països de l’entorn de cara a enfortir l’evolució del procés. El govern espanyol té així l’oportunitat de continuar demostrant el seu compromís amb la pau, la seguretat internacional i els drets humans.

. Que el govern espanyol faci tots els esforços necessaris perquè es desenvolupi el procés que ha de finalitzar amb la signatura i la ratificació del tractat resultant del Procés d’Oslo i sigui proactiu a l’hora d’incorporar aquests acords internacionals a la legislació espanyola, en compliment de la “Llei de control de comerç exterior de material de defensa i doble ús” aprovada recentment al Parlament espanyol.

La propera fita del Procés d’Oslo és la Conferència Diplomàtica de Dublín, que se celebrarà del 19 al 30 de maig propers. En aquesta cimera ha de sortir la redacció final del Tractat per a la prohibició de les bombes de dispersió. Les organitzacions de la societat civil esperen que les posicions dels governs assistents, entre ells l’espanyol, sigui constructiva i doni prioritat als aspectes humanitaris, posicionant-se per una prohibició sense excepcions.

La Proposta de Resolució presentada avui té lloc un mes després que diversos representants de la campanya Stop Bombes de Dispersió compareguessin davant la Comissió de Cooperació i Solidaritat del Parlament per informar sobre les conseqüències de la utilització de les bombes de dispersió i sobre el desenvolupament del Procés d’Oslo.

Contacte per a mitjans de comunicació:
Fundació per la Pau
Lourdes Vergés, tel. 93 302 51 29
lverges@fundacioperlapau.org

www.fundacioperlapau.org