Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
04/03/2011

Els Estats donen un gran pas cap a un Tractat de Comerç d’Armes

Acaba a les NNUU la segona reunió preparatòria del procés

La campanya Armes Sota Control considera que en la reunió que s'ha celebrat a Nova York del 28 de febrer al 4 de març, els governs han fet un gran pas cap a l'establiment d'un tractat robust per regular el comerç internacional d'armes. Malgrat els esforços d'alguns estats per desbaratar o afeblir el procés, s'està començant a veure com pren forma un tractat de principis.

Els esdeveniments al Pròxim Orient i al Nord d'Àfrica, asseguren els portaveus d'Armes Sota Control, han recordat als governs que no poden continuar actuant com han fet fins ara. Tenen la responsabilitat de garantir que cap arma, munició o equip no serà usat contra civils innocents. El Tractat de Comerç d'Armes que s'està negociant ho garantirà, requerint als governs que rebutgin les transferències d'armes convencionals si hi ha un risc substancial que serveixin per cometre violacions dels drets humans, crims de guerra o actes terroristes.

Intervenció d'Armes Sota Control

El dia 3 de març, diversos membre de la campanya Armes Sota Control es van adreçar a les NNUU per fer les seves aportacions en el debat sobre el Tractat de Comerç d'Armes.  

Més informació sobre la conferència:

Web de la Campanya Armes Sota Control

Web de IANSA

Attmonitor

Bloc de Jordi Armadans

Att legally blog

Documents relacionats

Sobre les municions Small but lethal