Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
02/09/2005

Els nens de Beslan fotografien el primer aniversari de la tragèdia

Via Canal Solidari

El mes de juliol, l’Unicef va organitzar un curs pràctic de fotografia i periodisme dirigit a nens i nenes que viuen a Beslan, alguns d’ells víctimes de la tragèdia que ara compleix un any i en la qual van perdre la vida 338 persones, la meitat nens.

Després del curs, aquests nens i nenes van començar a prendre imatges d’una ciutat on encara queda molt sofriment. Aquestes fotografies s’exhibeixen ara al Centre Cultural de Beslan, imatges tristes però també d’esperança com reflecteix la guanyadora d’aquest certamen.

El curs realitzat per Unicef es va celebrar al Centre de Rehabilitació en què l’organització ha prestat assistència mèdica i psicosocial a unes 4.000 persones. El director del curs, el fotògraf Giacomo Pirozzi, explica com aquest taller es va transformar en una teràpia profunda: “Els nens van prendre la ferma decisió de confrontar l’horror i van acabar creant belles fotografies plenes de color”.

“El cinquè dia del curset pràctic, el grup de nens i nenes nerviosos i assossegats que havíem conegut quan es va iniciar l’activitat s’havia convertit en un grup de joves molt riallers i xerraires”, assenyala John Brittain, oficial de Comunicacions d’Unicef.

Alina, una de les participants, de 17 anys d’edat, que havia estat ostatge durant el segrest, va resumir així les seves impressions sobre el curset pràctic: “Em va agradar molt. Al principi no vaig creure que podia ser interessant, però després em va atreure fins a deixar-me meravellada, em va distreure i em va transportar a altre món”.

Durant el segrest, Alina va ser impulsada dues vegades d’una punta a l’altra del gimnàs escolar per dues violentes explosions. Des de llavors, havia estat incapaç de confrontar el seu dolor i molt poques vegades havia parlat sobre aquesta experiència. Ara creu que pot començar a parlar.

Mostra de fotografies de l’exposició

Vídeo de la notícia a la web d’UNICEF

Web d’UNICEF