Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
31/05/2010

Execrable atac d’Israel a una flota de vaixells humanitaris

Convocades concentracions de protesta a tot el món

La Fundació per la Pau expressa el seu rebuig més enèrgic a l’assalt que l’exèrcit israelià ha perpetrat aquesta matinada sobre la flota de vaixells humanitaris que es dirigia a Gaza. L’entitat crida els ciutadans a participar en les concentracions de protesta que es faran aquesta tarda a les 19.00 a diferents poblacions de Catalunya.

 

Nota de premsa – 31 de maig de 2010

La Fundació per la Pau expressa el seu rebuig més enèrgic a l’atac de l’exèrcit israelià als vaixells que duien ajut humanitari a Gaza

La Fundació per la Pau vol fer pública la seva condemna més enèrgica a l’assalt que l’exèrcit israelià ha perpetrat aquesta matinada sobre la flota de vaixells que es dirigia a Gaza.

Contextualitzem els fets:

1. El govern israelià fa temps que infringeix un sever setge a la franja de Gaza, amb greus conseqüències en l’àmbit humanitari, a més d’haver exercit diversos atacs militars provocant un important nombre de víctimes en la societat civil.

2. Davant la passivitat de la comunitat internacional, un conjunt d’organitzacions i activistes d’arreu del món decideixen organitzar una ‘flota de la llibertat’ a través de la qual volen denunciar el setge a Gaza i fer-hi arribar ajut humanitari.

3. La resposta del govern israelià esdevé absolutament deplorable i inacceptable: en comptes de revisar les seves actuacions, opta per incrementar el seu grau de violència i il·legalitat, entrant en una perillosa pendent que sembla no tenir límits, ara amb la justificació de l’assassinat de civils que participaven d’una acció pacífica i que es trobaven en aigües internacionals.

Fem nostre les paraules que, ara mateix, acaba d’expressar Uri Avnery, un històric activista per la pau israelià. Per Avnery, aquesta acció ‘és una bogeria que només un govern que ha creuat totes les línies vermelles pot fer’.

Exigim al govern israelià una opció per la legalitat i de ple respecte als drets humans. Volem expressar també la nostra solidaritat amb les organitzacions i activistes per la pau i els drets humans que, dins d’Israel, reclamen un canvi de rumb enèrgic en la política oficial d’aquell país i que avui mateix han convocat concentracions de protesta.

Reclamem a les institucions catalanes, espanyoles, europees i internacionals que condemnin amb contundència aquesta acció i, d’una vegada per totes, deixin clar a Israel que no pot actuar fent el que li plau, saltant-se totes les normes internacionals i tot sentit comú. Deixar impune aquest tipus d’accions (i en van moltes) només fa que restar credibilitat al sistema internacional de garanties i protecció dels drets humans.

Finalment, convoquem a la ciutadania catalana a participar en les diverses concentracions de protesta que avui s’han convocat a les 19.00 h en diverses ciutats.

Barcelona – 19h Cambra de Comerç Espanya-Israel (Travessera de Gràcia, 21)
Girona – 19h Plaça del Vi (davant l'Ajuntament)
Lleida – 19:30h a la Plaça Paeria
Vilanova i La Geltrú – 20 h. a la Pl. de la Vila
Lloret de Mar – 20:30h Plaça de l'Ajuntament