Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
28/01/2008

FSCat: Un altre món ja és possible

Més de 150 entitats i unes 6.000 persones han participat aquest cap de setmana en el Fòrum Social Català. El FSCat va acabar amb una manifestació ahir al migdia pel centre de Barcelona.

Més d’un centenar d’activitats, entre seminaris, tallers, exposicions i assemblees van omplir de contingut el Fòrum Social Català, que va distribuir el programa en quatre grans àrees: drets socials, laborals i econòmics; defensa del territori; imperialisme, guerra i mundialització neoliberal; i construcció d’una societat democràtica. Concretament, s’hi han tractat qüestions candents com la MAT, la llei d’estrangeria, la precarietat laboral, l’especulació urbanística, la privatització universitària, i el desarmament, entre moltes d’altres.

La Fundació per la Pau va participar en el seminari Accions no violentes i campanyes pel control d’armes i contra l’economia de guerra juntament amb altres entitats. Durant la seva intervenció, Eugeni Barquero, responsable de campanyes de la Fundació, va presentar els objectius i els avenços de la campanya ‘Armes Sota Control’.

Aquests dies, i seguint la crida del Fòrum Social Mundial, s’han celebrat centenars de fòrums socials simultanis a tot el món, per fer visibles les lluites locals. A Catalunya, el lema del fòrum ha estat el que va presidir la manifestació que ahir va recórrer el centre de Barcelona: Que no especulin amb la nostra vida. Rebel·la’t! Un altre món ja és possible.

Aquest any no s’ha celebrat el Fòrum Social Mundial que acollia la ciutat brasilera de Porto Alegre. En l’edició que es va celebrar el gener del 2007 a Kenya, es va decidir que el 2008 es faria una “jornada de mobilització” als països del món amb presència de fòrums socials.

Així, el Fòrum Social Català vol ser un punt de trobada dels moviments socials de tot el país, i ha estat pensat com un espai obert, plural, no partidista, on poden confluir energies, estratègies i accions per a plantar cara a la mundialització neoliberal, representada pel Fòrum Econòmic Mundial de Davos (Suïssa).

Durant el Fòrum també es va celebrar una assemblea de moviments socials amb l’objectiu de debatre i acordar les estratègies de lluita i els calendaris conjunts de les entitats que prenen part al Fòrum Social. Aquí podeu accedir a la Declaració de l’Assemblea de Moviments Socials del Fòrum Social Català.