Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
03/10/2016

FundiPau a l’International Peace Bureau

Albert Caramés, nou membre de la junta

Albert Caramés, membre del patronat de FundiPau, s’incorpora a l’equip directiu de l’International Peace Bureau

Berlín, 3 d’octubre de 2016. En la sessió d’aquest matí a Berlín de l’assemblea triennal de l’International Peace Bureau (IPB), el patró de FundiPau, Albert Caramés ha estat escollit membre de la junta directiva de l’organització. L’equip directiu de l’IPB el composen un total de divuit persones, totes elles activistes experimentades en camps com el desarmament, els drets humans, els conflictes, la pau i el desenvolupament. La presencia catalana a la junta de l’IPB es completa amb una de les vicepresidències que assumeix Jordi Calvo (membre del Centre Delàs).

Albert Caramés, graduat en sociologia, post graduat en cultura de pau i màster en cooperació al desenvolupament, compta amb una experiència de més de set anys sobre el terreny en diversos organismes (centres de recerca, agencies de les Nacions Unides, ONG internacionals i consultories) en tres països africans (Costa d’Ivori, República del Congo i República Centreafricana). També ha fet recerca durant cinc anys a l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de l’any 2014 és membre del patronat de FundiPau.

L’IPB i FundiPau

Amb la incorporació de Caramés a la junta, FundiPau recupera la seva presència a l’equip directiu de la centenària institució de la qual és membre des del seu naixement, el 1983.

  • El 1994, FundiPau va acollir i organitzar a Barcelona la trobada triennal de l’IPB (inclou una conferència i l’assemblea). Va ser la primera que es va celebrar a l’Estat espanyol.
  • Del 1996 al 2000 FundiPau va ser el representant de l’Europa del Sud de l’IPB.
  • L’any 1999, FundiPau va coordinar la presència catalana a la conferència internacional de la Haia: ‘The Hague Appeal of Peace’.
  • Des del 2000 al 2010, diverses persones de FundiPau van ser membres del Comitè Executiu de l’IPB (Eva Quintana i Jordi Armadans)
  • L’any 2002 es va obrir una oficina de l’IPB a Barcelona per dur a terme la tasca de relació i coordinació amb grups i entitats de la Mediterrània. Es va mantenir durant dos anys a la seu de FundiPau.
  • El 2004, en el marc del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona, FundiPau i l’IPB van organitzar un dels Diàlegs més exitosos, amb més d’un miler d’assistents.

L’Internacional Peace Bureau

Nascuda el 1891 amb l’objectiu d’aconseguir un món sense guerres, l’IPB treballa actualment pel desarmament com a mitjà per assolir un desenvolupament sostenible. El composen més de 300 organitzacions de 70 països, juntament amb membres a títol individual. www.ipb.org