Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
16/07/2015

FundiPau adreça 2 propostes als candidats del Barça

2 peticions de FundiPau als 4 candidats a la presidència del F.C. Barcelona

L’esport és una excel·lent activitat per aprendre a compartir, per afrontar la superació personal, per practicar el treball en equip, per la promoció de la salut i, és clar, pel gaudi i l’entreteniment personal.

L’excés de competitivitat, els interessos polítics i l’entrada de la lògica econòmica implacable, han fet que l’esport, i especialment el futbol, perdessin part d’aquesta essència. Sous astronòmics, temps desproporcionat que ocupa en l’àmbit mediàtic, gestions financeres opaques i, en alguns casos, directament corruptes, són aspectes que han de fer-nos actius, vigilants i crítics.

Malgrat tot, l’esport té una presència enorme a la nostra societat i, es vulgui o no, projecta i difon valors. En aquest sentit, és indubtable que el F.C. Barcelona té una influència social importantíssima.

Per això des de FundiPau, una ONG catalana que treballa en al promoció de la cultura de pau desa de fa 32 anys, voldríem aprofitar les eleccions presidencials al F.C. Barcelona per fer arribar als seus candidats dues demandes que ens preocupen especialment:

1. La publicitat de Qatar a la samarreta del Barça. Passar de difondre els valors d’UNICEF a difondre marques vinculades a un estat no democràtic i amb profundíssimes mancances pel que fa als drets humans, per exemple el tracte denigrant als treballadors estrangers, no és acceptable per a un club que aspira a projectar valors solidaris com sosté que vol fer el F.C. Barcelona.

2. Eradicar la violència, el racisme i la intolerància dels camps de futbol ha de ser una prioritat de tot equip. Cal que el F.C. Barcelona continuï essent especialment vigilant, i actiu, en aquests assumptes, en un moment on el racisme i la xenofòbia repunten al continent europeu.

En nom de tot el patronat de FundiPau, fan aquesta petició:

Francesc Gusi i Guixeras
Secretari del patronat de FundiPau
i soci número 2.628 del F.C. Barcelona

Albert Caramés i Boada
Vocal del patronat de FundiPau
i soci número 49.633 del F.C. Barcelona