Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
12/06/2006

I Premi de periodisme Joan Gomis

Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau i les revistes Foc Nou i El Ciervo convoquen el Memorial Joan Gomis per mantindre viva la memòria de la figura de Joan Gomis amb un premi de periodisme.

El Memorial reconeix les obres periodístiques en català i castellà que tractin sobre persones, institucions o col·lectius que destaquin pel seu compromís a favor de la pau, els drets humans, l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats Nord-Sur. Les distincions s’otorgaran en dues modalitats.

La primera és la d’obres inèdites. Es podran presentar textos periodístics de qualsevol gènere que no hagin sigut publicats i amb una extensió no superior a les 2.000 paraules. S’otorgarà un premi de 1.200 euros i l’obra premiada es publicarà a les revistes El Ciervo i Foc Nou. A la segona modalitat, es premiarà una obra periodística publicada per qualsevol mitjà, escrit o audiovisual emesa a partir del 30 de juny de 2005 i es reconeixerà als autors de l’obra i a les institucions de les que tracti l’obra.

La data límit d’admissió d’originals i candidatures en ambdues modalitats finalitza el 24 de juliol de 2006. El Memorial es celebrarà en un acte d’entrega de premis que es convocarà entorn el 30 de setembre, en record de l’aniversari de la mort de Joan Gomis.

Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927- 29 de setembre de 2001) va ser president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. També va presidir Justícia i Pau d’Espanya, la Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau. Va participar en diverses missions de drets humans a Amèrica, Àsia i Àfrica. També va ser director de l’ICESB. El 1951 va ser un dels fundadors de la revista El Ciervo i va ser-ne subdirector fins el 1971. Va col·laborar en diversos mitjans de comunicació i va publicar llibres com Un jueu a Natzaret, Leon Rugiente, Desitjada Sumatra, La lluita pels drets humans i les Memòries cíviques. També va dedicar-se a la il·lustració gràfica i a la pintura. Entre altres distincions va rebre els premis Carles Cardó i Francesc Eiximenis de narrativa, el Serra i Moret d’assaig, i el Memorial Joan XXIII per la seva tasca a favor de la pau.

Descarrega’t les bases (pdf, 476 Kb)

Per a més informació, podeu trucar al 93.200.51.45